Virgil van Dijk werd voor het eerst sinds 65 wedstrijden voorbij gedribbeld

Maart 2018. Toen werd Virgil van Dijk voor het laatst voorbij gedribbeld door Merino van Newcastle en sindsdien lukte het niemand meer. Het is/was één van de vele redenen waarom hij bijna over de hele wereld inmiddels wordt gezien als de beste verdediger ter wereld. Gisteren kwam er echter een einde aan de bijna onmogelijke reeks van 65 wedstrijden waarin hij niet één keer voorbij werd gedribbeld.

Virgil van Dijk voorbij gedribbeld

Tijdens de wedstrijd om de Community Shield tussen Liverpool en Manchester City gebeurde het dan eindelijk in minuut 88. Een lange bal werd verlengd en kwam in de voeten van Gabriel Jesus. Virgil van Dijk dook erop en wilde de bal afpakken, maar door een slimme voetbeweging van de Braziliaan was onze landgenoot gezien. Gelukkig voor Virgil was de pass van Gabriel Jesus vervolgens niet goed, maar het moet toch even pijn gedaan hebben om weer eens voorbij gedribbeld te worden.

Dat was ‘ie niet meer gewend. Hij was overigens wel belangrijk tijdens de wedstrijd met een assist die leidde tot de 1-1. Uiteindelijk won City de Community Shield door de pingels iets beter te nemen (5-4). Alleen Gini Wijnaldum miste een penalty.

Wist je trouwens al waarom Virgil van Dijk alleen met zijn voornaam achterop het shirt speelt? Dat kun je hier checken.