FIFA 19: Gaat EA volgend jaar een Virtual Reality modus introduceren?

Een paar jaar geleden zou je niet durven dromen van een Virtual Reality modus in FIFA, maar toch komt dat steeds dichterbij. Het VR systeem wordt steeds populairder en in 2020 verwacht men zelfs dat er 21 miljoen exemplaren verkocht zullen worden. Heel leuk en aardig, maar is het wel te combineren met een spel als FIFA en hoe zou het er dan uit komen te zien? Volgens Nate Mitchell, de mede-oprichter van Oculus Rift, is FIFA en VR een perfecte fit en hij ziet dan ook genoeg mogelijkheden.

In het stadion zitten

Voor degene die nu hopen dat VR de controller gaat vervangen: dat gaat nog wel even duren. EA’s Sebastian Enrique zei tegen Trusted Reviews namelijk dat ze nog niets hebben gevonden wat de ervaring van een controller in je hand overtreft. Waar VR wél bij gebruikt kan worden is het camerastandpunt tijdens het spelen.

Nate Mitchell (Oculus Rift) zei tegen Eurogamer: ‘Je kunt je voorstellen dat je in het stadion op de tribune zit en de confetti naar beneden regent. Jij en je vrienden zitten daar dan naast elkaar en vanuit de tribunes bestuur je de spelers op het veld. Dat zou een geweldige VR ervaring zijn.’ Van die gedachte worden wij heel enthousiast. Dan moet het camerastandpunt natuurlijk wel goed zijn, maar het klinkt veelbelovend. Een beetje rondkijken in het stadion, midden in de sfeer van het publiek zitten en zicht over het hele veld. Toch is er ook een nadeel. Wat ons betreft zou het ook heel tof zijn om The Journey in VR te kunnen spelen.

Input lag

FIFA krijgt regelmatig kritiek over de input lag. Dat is de tijd die er zit tussen het drukken op een knop van je controller en de actie die daadwerkelijk door je speler uitgevoerd wordt. Door VR te implementeren zou die vertraging verergerd kunnen worden. Niet met secondes, maar wellicht met een paar microsecondes. Dat klinkt niet erg, maar het heeft wel degelijk impact op de gameplay.

Met de gigantische technologische ontwikkelingen zouden zaken als de input lag in theorie verleden tijd moeten worden en dan is er eigenlijk niets meer dat een huwelijk tussen VR en FIFA in de weg staat. Zou dat al bij FIFA 19 kunnen? Wie weet.. Maar het gaat er hoe dan ook ooit van komen.

Er zou in de komende jaren nog meer aan FIFA veranderd kunnen worden, want wellicht is het in de toekomst niet meer mogelijk om Ultimate Team packs te kopen. Waarom dat zo is lees je hier.

Bron: Dream Team FC