Vitesse-fan Marcel van Roosmalen over de overleden Abubakari Yakubu is prachtig

Gisteren kwam het trieste nieuws tot ons dat de pas 35-jarige Abubakari Yakubu in het ziekenhuis was overleden. Het is een open deur om te zeggen dat de voormalig speler van Ajax en Vitesse veel te vroeg is overleden, want natuurlijk is dat zo. Des te mooier vinden we de schitterende anekdotes die onderstrepen wat een aardige jongen hij was. Althans, buiten het veld. Binnen het veld was het een vechter. Hetgeen Vitesse-fan Marcel van Roosmalen over de Yakubu schreef is schitterend.

Yakubu rijdt alleen 80

Johnny de Mol was gisteravond tafelheer bij De Wereld Draait Door en begon de uitzending met een eerbetoon aan de overleden Ghanees. De Mol pakte een papiertje en las een passage uit het boek ‘Schijt’ van Marcel van Roosmalen voor: “Ik reed met Yakubu en Fred Benson terug naar Amsterdam. Yakubu reed elke dag met Fred mee. Dat vonden ze bij de club ook het beste, want Yakubu had een aparte rijstijl. “Hij rijdt alleen maar 80!”, zei Fred. “Soms toeteren de auto’s achter ons, maar in woonwijken halen we iedereen in.” Yakubu vanaf de achterbank: “80!” Fred: “En daarom is het beter dat ik rij.”

De Mol vervolgde de passage met: “Voordat ze samen naar werk reden vertrok Yakubu soms midden in de nacht naar Vitesse en parkeerde hij zijn auto, om half 5 ’s nachts, op het trainingsveld en ging daar verder slapen. Omdat hij een hekel had aan boetes.” Hieronder zie je het fragment van gisteravond.

Dit soort verhalen zijn wat ons betreft de mooiste manier om een speler als Yakubu, die in zijn eerste seizoen bij Vitesse meteen speler van het jaar werd, te herinneren. Zoals De Mol al zei: “Een feestneus buiten het veld, een strijder erbinnen.”