Het voedingsschema om een helse kater te verslaan

Deze versie van het Nordic Diet helpt je beter door de volgende dag. Zoals veel Scandinavische importproducten is dit dieet iets wat jezelf in elkaar moet zetten (maar zonder die Zweedse balletjes met saus, helaas). De focus ligt op vis, wild, bessen, granen als gerst, groenten van de koude grond, zoals boerenkool en bloemkool, en magere zuivel.

Nordic Diet

Onderzoek van de Lund Universiteit in Zweden beweert dat zo eten leidt tot een significante afname van de cholesterolgehalten in je bloed. Het eeuwenoude menu is alleen niet geschikt voor iedereen. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat de consumptie van granen tot overgewicht kan leiden. Koolhydraten compleet vervangen door vet kan ertoe leiden dat je te veel eet, vooral als je er stevig bij drinkt. Maar in dit dieet zitten zoveel voedingsmiddelen om een sloep mee te vullen, en dat komt goed van pas na een avond flink stappen.

Het anti-kater voedingsschema

Een handvol zwarte bessen bijvoorbeeld, bevat drie zoveel keer vitamine C als een sinaasappel en geeft je een goed verweer als je aan het worstelen bent met een kater van de excursie van afgelopen nacht. Dit menu met weinig calorieën geeft je energie, terwijl het tegelijkertijd alle stofwisselingvertragende vrije radicalen opzuigt.

Ontbijt
Makreel, roggebrood en zwarte bessen
Vitamine C en vezels herstellen de schade aan je hersenpan.

Lunch
Stoofpot met konijn en groenten
De vitamine B in konijn geeft je metabolisme een boost.

Snack
30+ kaas en druiven
Het is weer een ‘weinig koolhydraten dag’, je hebt vet nodig voor energie.

Diner
Kabeljauw en een salade van boerenkool en spinazie
Groenten rijk aan voedingsstoffen helpen je lichaam ’s nachts vet te verbranden.

Sla dit artikel dus even op, want iets zegt ons dat je het nog vaak nodig gaat hebben. Is dit voedingsschema iets te uitgebreid en wil je supersnel van die kater af zijn? Zo ben je er binnen een uurtje vanaf.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Men’s Health.