Nike eert Ronaldo & Neymar met deze gruwelijke Braziliaanse Vapors

Voor sommige lezers zal het voor hun tijd zijn, maar ken je de iconische Nike Mercurial Vapors nog die Ronaldo (de Braziliaanse) droeg tijdens het WK van ’98? De combinatie van zilver, blauw en geel is iets wat veel fans tot de dag van vandaag is bijgebleven, natuurlijk ook doordat Ronaldo er zó goed op speelde. De tijd van ‘O Fenomeno’ is echter voorbij en inmiddels is er een andere Braziliaanse superster die er op los tovert: Neymar. Daarom heeft Nike nu speciaal voor Neymar de Mercurial Vapor ‘Puro Fenomeno’ gemaakt die overduidelijk geïnspireerd is op die klassieker uit ’98.

Nike Mercurial Vapor ‘Puro Fenomeno’

Hoewel deze nieuwe Vapor XI natuurlijk een volledig andere schoen is dan de Vapor van zo’n 20 jaar geleden heeft Nike er gelukkig wel voor gekozen om op het gebied van uiterlijk veel van de iconische schoen terug te laten komen. De kleurencombinatie is bijvoorbeeld net als toen zilver, blauw en geel, maar wat de originele schoen nog het meeste kenmerkt zijn de golvende lijnen over de upper. Die zijn nu ook weer aanwezig, maar dan op een zeer moderne manier in de vorm van de ‘Speed Ribs’ die je op de nieuwste Mercurials van Nike ziet.

Aan beide zijdes van de schoen zijn trouwens de woorden ‘Ousadia’ en ‘Alegria’ geplaatst. Dat kun je vertalen naar gedurfd en vreugde, twee woorden die zijn spel omschrijven. Op de binnenkant van de voet is trouwens op subtiele manier een graphic verwerkt die verwijst naar de Vapors waarmee hij zijn eerste interlandgoal maakte als 18-jarige (middelste hieronder). Op de hiel van de schoen is tenslotte nog het logo van Neymar geplaatst.

Nu zul je misschien denken: dat zal wel weer zo’n limited edition zijn waar je bijna niet aan kunt komen. Nee hoor, want vanaf vandaag kun je de Nike Mercurial Vapor XI ‘Puro Fenomeno’ gewoon hier bestellen. Hierop ga je zeker de show stelen na de winterstop.

Toch niet precies wat je zocht? Dan hebben we de 11 beste schoenendeals van de winterstop voor je klaar staan met hele fijne kortingen.

Foto’s: SoccerBible