Voetbalsnack: dit is de heetste chips ter wereld

Tijdens een voetbalwedstrijd heb je natuurlijk altijd een lekkere snack on the side. Wat borrelnootjes, iets uit de vetpan of gewoon een goede zak chips. De chips waar we het nu over hebben is allesbehalve gewoon, want de Carolina Reaper Madness is één van de heetste ter wereld en wordt per 1 chippie verpakt. Lijkt ons ook wel verstandig, want een hele zak zou niemand overleven. Zelfs de fans van pittig eten zullen wel twee keer nadenken voordat ze hieraan beginnen.

carolina-reaper-madness-1

Hoofdingrediënt van deze tortillachips is de Carolina Reaper peper. Dat is de heetste chili peper ter wereld die qua pikantheid in de buurt komt van pepperspray. Op de Scovilleschaal, die de heetheid van de pepers meet, scoort deze peper gemiddeld ruim 1,5 miljoen eenheden. Er is zelfs een uitschieter gemeten van 2,2 miljoen. Ter vergelijking: de gemiddelde Jalapeño peper varieert tussen de 2500 en 8000 eenheden. Pepperspray meet ongeveer 2 miljoen eenheden. Dus je zal ons wel geloven als we je zeggen dat deze chips kapotheet is.

carolina-reaper-madness-2

Niet geheel toevallig wordt de chips daarom verpakt in de vorm van een doodskist. De makers van de Carolina Reaper Madness raden iedereen aan om ‘m te eten in de buurt van roomijs, yoghurt, melk of honing. Dat schijnt te helpen tegen een brandende smoel. Je kunt ze hier kopen voor $4,99 per één chip.

Leestip: De ‘Krokodel’ kon wel eens dé hit onder de kantinesnacks worden

Bron: Manners