Hoe jij je voetbalsokken draagt verraadt wat voor type voetballer je bent

Heb je wel eens gelet op de manier waarop bepaalde spelers hun sokken dragen? De manier waarop een speler zijn sokken draagt zegt volgens ons namelijk best wel veel over het type voetballer dat iemand je bent. Past jouw sokkendracht bij jouw karakter? Check het hieronder maar even.

Extreem hoog opgetrokken

Je sokken ruim over je knieën trekken, dat doe je omdat je een ontzettende koukleum bent of omdat je graag opvalt. In de winter zullen we coulant zijn en het omschrijven als een efficiënte manier om de kou buiten te houden, maar wanneer je dit zelfs in de lente- en zomermaanden doet ben je gewoon een showpikkie. In het veld probeer je altijd alles zo mooi mogelijk te doen en stiekem vind je het uitdelen van panna’s het leukste wat er is.

Perfect onder de knie

De meest normale plek om je sokken om te vouwen is onder de knie, net boven je scheenbeschermers. Voor jou zijn sokken geen manier om op te vallen, maar gewoon een onderdeel van het tenue waar je trots op bent. Dit zegt veel over jou. Je hebt geen zin om onnodig op te vallen en maakt zaken niet graag onnodig ingewikkeld. We zullen jou dan ook nooit vier scharen achter elkaar zien maken of balletjes achter het standbeen zien geven. Less is more voor jou.

Nike Most Wanted

Geavanceerd

Dan is er ook nog het type speler dat alleen het beste voor zichzelf wil en zich een ware vedette waant. Zonder enige moeite zet hij de schaar in de onderste helft van zijn clubsokken en draagt hij zijn eigen performance/gripsokken eronder. Dit zijn een beetje de luxe paardjes die niet zomaar alles van iedereen aannemen. Zelfs niet van de trainer. Zij weten wat het beste voor hunzelf is.

Op de enkels

Dan is er nog een derde categorie sokkendragers. Alhoewel, zij ‘dragen’ hun sokken niet echt, maar omdat het moet zitten ze om hun been en zakken continu tot de enkels af. Zelfs zo ver dat je 80 minuten tegen hun scheenbeschermers aan zit te kijken. De meeste spelers doen dit onbewust omdat ze gewoon totaal niet met uiterlijk vertoon bezig zijn, maar andere vinden het vooral stoer uitzien en proberen tegenstanders schrik aan te jagen. Hoe dan ook, dit soort spelers moeten het hebben van keihard werken, tackelen en af en toe een kaartje pakken.

Memphis is trouwens een uitzondering op het karakter van iemand die de sokken laag draagt. Hij is namelijk niet de keiharde werker met tackles en kaarten, maar iemand die graag een actie maakt en wat tricks er tegenaan gooit. Een showmannetje. Wij vermoeden dan ook dat hij het gewoon fijner vind én dat hij op deze manier mooi zijn tattoo’s kan showen. Niks mis mee.

Er zijn ook best wel wat voetballers, zoals Kyle Walker, die heel veel gaten in hun sokken knippen. Dit doen ze ter hoogte van de kuiten. Waarom ze dat doen lees je hier.