Voetbalstad Napoli: Mertens, Tifosi en de beste Pizza & Koffie ter wereld

In de serie ‘Voetbalstad’ helpen we je op weg bij het uitzoeken van een bijzondere voetbaltrip. We komen niet met voor de hand liggende steden als Londen of Barcelona, maar gaan op zoek naar bestemmingen die wellicht een stukje minder populair zijn, maar daardoor eigenlijk veel leuker zijn.

In de eerste editie van ‘Voetbalstad’ behandelen we Napels, in het Italiaans beter bekend als Napoli. De Zuid-Italiaanse stad staat niet hoog aangeschreven bij toeristen, maar het is wel het thuis van de gelijknamige ploeg van Dries Mertens en de zijne. Hou jij van aantrekkelijk voetbal en een stad vol karakter, dan moet je volgende voetbaltrip naar Napels.

Club en stadion

Napoli SSC is de huidige koploper van de Serie A. De laatste jaren wint de club aanzien door hun aantrekkelijke spel en dito spelers. Met vedetten als Mertens, Insigne en Hamsik heeft de club spelers waarvoor je naar het stadion komt. Het 70 jaar oude Stadio San Paolo biedt capaciteit aan 60.000 en is hiermee het derde grootste stadion van Italië. Super mooi kunnen we het niet noemen, hoewel het stadion in 1989 nog wel verbouwd is voor de WK in 1990. De sintelbaan om het veld, wat je in Italië vaker ziet, maakt het geheel wat afstandelijk. De supporters daarentegen maken alles goed. De fans zijn één van de meest fanatieke van het land en de club kent diverse ultra-groepen. Het stadion zit meestal niet helemaal vol en dat biedt voldoende mogelijkheden om tickets te regelen.

Stad

Napels is niet bepaald een hele populaire bestemming onder toeristen. Wij vinden dat een voordeel en daarbij hoef je zeker geen suffe omgeving te verwachten. Napoli wordt ook wel ‘De ziel van Italië’ en ruw genoemd. In sommige buurten heerst de maffia nog altijd en loop je het risico beroofd te worden. Daarbuiten vind je ongevaarlijke wijken met veel karakter en historie. Napoli heeft een behoorlijke haven en ligt aan de voet van de indrukwekkende vulkaan Vesuvius. Wat je vooral niet moet vergeten is pizza eten en koffie drinken. Hier staat de stad bekend om. De bekendste pizzaria van de stad is 50 KALÒ, waar ook regelmatig spelers van Napoli gezien worden. Als liefhebber van voetbal, pizza en koffie is Napoli dus de place to be.

Vlucht en verblijf

Naar Napels vliegen kan makkelijk met een goedkope airline als RyanAir. Die vliegen vanaf Eindhoven direct op deze Zuid-Italiaanse stad. Het vliegveld zit vrij dichtbij het centrum, dus eenmaal daar wordt je niet op een hoop extra kosten gejaagd.

Slapen in Napels hoeft echt helemaal niet duur te zijn. Via Airbnb vind je voor €20 tot €40 per nacht al hele chille appartementen, die ook zeer gunstig liggen.

foto: airbnb

Weinig irritante toeristen, muurschilderingen van Maradona door de hele stad, de beste pizza’s en koffie ter wereld en een spectaculaire pot voetbal in het vurige Stadion San Paolo. Veel beter wordt het toch niet? Regelen die handel.

Vergeet niet ons op Facebook te volgen voor de volgende editie van ‘Voetbalstad’.