Wetenschap: dit is waarom je vaker een mannenavond moet houden

Yes! We hebben goed nieuws voor je, want voortaan heb jij een goed argument tegen je vriendin als je eens een avondje met de mannen op stap wilt. De wetenschap heeft namelijk bevestigd dat wij mannen een mannenavond nodig hebben. Een Duits onderzoek stelt dat deze avonden essentieel zijn voor het verminderen van stress, verkrijgen van een gevoel van veiligheid en een langer leven. Kijk, daar heeft ze niks op terug!

via GIPHY

Onderzoek

De studie maakte gebruik van berberapen (apen die mensachtig sociaal gedrag vertonen) als proefpersonen. Hieruit bleek dat de apen minder angst vertoonden als ze met een mannengroep op pad waren, dan wanneer ze met hun partner of andere familieleden waren. Ze waren ook kalmer en meer ontspannen wanneer ze met andere mannelijke op pad waren. Opvallend: stress-gerelateerde ziekten kwamen uitsluitend voor bij vrouwelijke apen of onder koppels.

Volgens één van de onderzoekers vormden de mannelijke berberapen sociale banden die erg op die van menselijke vriendschappen lijken. Dat was bij de apen te merken aan dat ze hun vrienden gingen ontvlooien. Iets wat wij mannen niet doen (toch?), maar toch is het vergelijkbaar. Het is te vergelijken met samen naar een voetbalwedstrijd kijken en een pilsje pakken. Meer mannenavonden dus en vaker de vrouw thuis laten. Proost!

via GIPHY

Leestip: Schelden zorgt voor hechtere vriendschappen

Bron: Bedrock