Het volkslied van Wales was het mooiste wat we gisteren zagen

IJsland, Wales, het zijn van die landen die je sinds het vorige EK bent gaan waarderen. Misschien doordat het Nederlands Elftal niet meedeed, maar waarschijnlijk heeft het meer te maken met de geweldige fans en inzet van de spelers. IJsland gaan we in ieder geval terug zien in Rusland, want zij zijn gisteren als eerste geëindigd in hun poule, waardoor ze het kleinste land ooit zijn dat zich plaatst voor een WK. Die van Wales gaan we helaas niet zien in Rusland, want zij verloren gisteren hun beslissende wedstrijd tegen Ierland.

Volkslied Wales

Toch produceerde Wales het mooiste wat we gisteren zagen. Of nouja, de fans dan. De wedstrijd was schijnbaar niet best, maar de manier waarop de fans voor de wedstrijd het ‘Hen Wlad Fy Nhadau’ (geen idee wat het betekent) zongen was echt ongelofelijk indrukwekkend. De spelers hadden hier trouwens ook een aandeel in hoor, want zij hadden gevraagd of de tune na een aantal zinnen uit kon, zodat het alleen de fans waren die a capella voor het lawaai zorgde. Check het hieronder zelf maar. Tip: tot de laatste seconde kijken.

Als je hier geen kippenvel van kreeg weten wij het ook niet meer. Ongelofelijk. Helaas heeft het ze niet naar de play-offs gebracht, want door het 0-1 verlies zijn ze als derde geëindigd. Kunnen ze net als ons als neutrale fans naar het WK in Rusland gaan kijken.