Volta Football: de vetste features in de nieuwe ‘FIFA Street modus’ van FIFA 20

Jarenlang riepen de FIFA fans om een terugkeer van het geliefde FIFA Street. Bij FIFA 20 is het dan eindelijk zover en komt het terug. Soort van terug tenminste, want exact hetzelfde is het niet. Het heeft bijvoorbeeld de nieuwe naam ‘Volta Football’ gekregen en de gameplay is ook anders. Er zijn in ieder geval veel meer mogelijkheden en die nieuwe features gaan we hier bespreken. De belangrijkste pikken we eruit.

Gameplay Volta Football

We beginnen even met de regels en wedstrijdtypes. De regels zijn een stuk simpeler dan bij het 11 vs 11 voetbal. Er zijn geen wissels, geen buitenspel, geen blessures, geen gele of rode kaarten en zelfs geen vermoeidheid. Hierdoor is het leuker om te spelen en hoef je je niet in te houden. Qua wedstrijdtypes zijn er drie mogelijkheden en elk type vraagt om een iets andere aanpak qua speelstijl en tactiek. Dit zijn de wedstrijdtypes:

Rush Keepers: Dit speel je in 3 vs 3 of 4 vs 4 varianten. Rush is de modus waar je zonder keepers speelt en de goaltjes heel klein zijn. Bij het schieten op goal blijft de bal automatisch lager (tenzij je veel te hard schiet).

Street met keepers: Dit speel je in 4 vs 4 of 5 vs 5 varianten. Dit is de modus met keepers en goals van Futsal (zaalvoetbal) formaat.

Futsal: Dit is een 5 vs 5 ervaring met meer authentieke regels, scheidsrechters en meer structuur in het spel.

Aftrap

In deze modus kun je met bestaande spelers van de grootste clubs de straat op gaan om het tegen elkaar op te nemen. Kies je bijvoorbeeld Real Madrid, dan kun je zelf de opstelling maken die past bij het speltype dat je hebt gekozen. Je kunt hierbij ook voor Volta House Rules gaan, waar je bijvoorbeeld kunt kiezen tussen Survival, No Rules en ‘First to X’.

Je eigen speler

Het leukste is natuurlijk dat je je eigen speler (heel specifiek) kunt ontwerpen en daar mee kunt spelen. Van lichaamsbouw tot gezicht, van kapsel tot kleding en van tattoos tot celebrations, je kunt je eigen speler helemaal naar eigen wens creëren om vervolgens iedereen op de straat af te maken.

Volta Story & Tour

Het ‘nieuwe FIFA Street’ bevat ook een verhaalmodus die spelers meeneemt in de wereld van VOLTA. Samen met een online-ervaring in Volta Tour, waar spelers kunnen afreizen naar verschillende locaties over de hele wereld, waaronder Amsterdam, Tokyo, New York en veel meer wereldsteden.

Volta League

Misschien wel het tofste van alles is deze Volta League, waarin spelers online kunnen promoveren en degraderen. Via deze nieuwe speler-tegen-speler formaten kun je met jouw squad tegen iemand anders z’n straatvoetbalteam spelen en vechten voor overwinningen en uiteindelijk promotie naar een hogere divisie.

Uiteraard zou het geen ‘nieuwe FIFA Street’ kunnen zijn als de mechanismes, skills en manier van bewegen niet zijn afgestemd op voetbal op de straten/in de zaal. Daar heeft EA Sports dan ook voor gezorgd en in de onderstaande trailer ziet dat er al heel tof uit.

Er valt nog veel meer te vertellen, maar dan wordt dit artikel veel te lang. Daarom verwijzen we je voor meer details over Volta Football naar de pitch notes van EA Sports.

Deze week was er meer groot FIFA 20 nieuws, want er werden grote veranderingen aangekondigd voor Pro Clubs, maar ook voor de Carrière modus.