Voor de beste allertijden: de limited edition adidas Messi 10/10

Een perfecte 10. Zo zou je Messi’s voetbalcarrière kunnen omschrijven. Door velen wordt de Argentijn beschouwd als de beste voetballer ooit en hij heeft maar liefst 5 gouden ballen om dat te bevestigen. Eigenlijk hoeft er niks meer gezegd te worden over de grootsheid van de kleine dribbelaar, want alle superlatieven zijn al duizend keer gebruikt. Adidas laat haar waardering voor Messi op geheel eigen wijze blijken, door de tweede extreem gelimiteerde Messi 10/10 te presenteren. Vorig jaar kreeg de Messi 15 voetbalschoen een magistrale update en dit jaar is het de beurt aan de Messi 16.

adidas-messi16-10

De schoen heeft een kleur gekregen die meer bij hem past dan dat je op het eerste moment zou denken. Het groen is namelijk geïnspireerd op het radioactieve materiaal Kryptonite. Een andere betekenis van Kryptonite, afkomstig uit de Superman-reeks, is dat het de zwakte van anderen blootlegt. Nu snap je dus wel waarom het bij deze Superman onder de voetballers past. Rond de hak loopt het groen over in een parelmoer afwerking, wat wij er ongelofelijk vet uit vinden zien. De zool heeft een chroom laag gekregen. Alsof het nog niet extravagant genoeg was.

Op technologisch gebied is het nog dezelfde schoen als de Messi 16+ PureAgility. Een speciale laag is over de veters geplaatst voor een optimale balcontrole en perfect schot. Er is ook slecht nieuws, want er worden maar 100 paren van deze parels verkocht. Allemaal genummerd van nummer 1 tot 100, inclusief Messi’s handtekening. Wat een collectors item!

A perfect 10. The greatest of all time. #Messi16 10/10. Coming to New York City October 10. #LimitedCollection

Een foto die is geplaatst door adidas Football (Soccer) (@adidasfootball) op

Vanaf maandag 10 oktober (10/10, hoe kon het ook anders) is het mogelijk om één van de honderd paren te bemachtigen. Helaas moet je er wel voor naar New York. Ah, bel je toch even die vriend of oom, kan hij voor jou in de rij gaan staan.

Leestip: adidas staat voor een nieuwe revolutie in voetbalschoenen

Foto’s: Footyheadlines