Voor krachtsporters: 7 snelle, goede, eiwitrijke snackrecepten

Werk jij aan spieropbouw, en eet je daarom graag wat extra eiwitten door middel van eiwitpoeder? Om het niet alleen maar via shakes binnen te krijgen – op een gegeven moment komt zelfs de beste chocoladeshake je neus uit – hier de zeven lekkerste recepten.

1. Bananenpudding

Simpel: (Griekse) yoghurt of kwark, een schep eiwitpoeder in de smaak vanille of banaan, en een banaan in kleine stukjes gehakt. Meng alles door elkaar en je hebt een prima ontbijt.

2. Havermout

Misschien ben je al creatief met havermoutrecepten, maar een scoop whey erdoorheen is zeker een aanrader.

3. Eiwitpannenkoeken

Een geprakte banaan met wat havermout, eiwitpoeder en (amandel)melk mix tot je een mooi beslag. Om het af te maken neem je pindakaas als topping.

4. Mokkakoffie

Roer een schep vanille- of chocolade-eiwitpoeder door je koffie als ‘ie iets afgekoeld is.

5. Pindakaasballen

Bijna beter dan een bitterbal en supermakkelijk: men neme pindakaas en een schep chocolade-eiwitpoeder. Roer door elkaar en rol er dan balletjes van. Zet even in de koelkast, klaar.

6. Chocolademelk

Chocolademelk is natuurlijk al heel lekker, maar met een schepje vanillie-eiwitpoeder trek je ‘m helemaal naar the next level.

7. Chocolade cheesecake

Roer wat chocolade-eiwitpoeder door een schaaltje cottage cheese (hüttenkäse). Laat het even in de koelkast staan, en serveer met frambozen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Men’s Health.