Voorkom vervelende blaren met deze 3 simpele trucs

Ontzettend vervelend die blaren. In het begin van de wedstrijd heb je nergens last van, maar op een gegeven moment voel je wat pijn opkomen in de hak. De binnenkant van je schoen schuurt er constant overheen en de pijn wordt alleen maar erger. Dit probleem komt vaak voor bij nieuwe voetbalschoenen, maar kan zelfs met vaak gebruikte kicksen opspelen. Je kan er natuurlijk een blarenpleister op doen, maar dat betekent dat het eigenlijk al te laat is. Je kunt ze ook heel simpel voorkomen met de volgende trucs.

Tape

De blaren ontstaan als de huidcellen beschadigd raken en zich gaan delen, doordat de huid tegen de schoenen aanwrijft. De tape vermindert de frictie doordat het glad is en de huid onder de tape raakt hierdoor niet geïrriteerd. Een onderzoek van de Stanford University School of Medicine toonde onder marathonlopers het nut aan. Slechts 23% van de marathonlopers ontwikkelde blaren onder de tape, in vergelijking met 63% van de lopers die zonder de tape liepen.

Vaseline

Smeer je hakken of de binnenkant van de schoen voordat je gaat voetballen in met vaseline of uierzal. Doordat het vet vocht tegenhoudt worden de voeten minder week en stroef. Vermijdt deze truc trouwens als het erg warm dreigt te worden, want het vet kan zweetvoeten verergeren. De vaseline-truc heeft ons in ieder geval al meer dan eens geholpen.

Kalkpoeder

Strooi voordat je gaat voetballen wat talkpoeder in je voetbalschoenen, sokken en op de voeten. Deze poeder neemt vocht op, waardoor je dus minder last hebt van zweetpoten. De schoen gaat minder wrijven en de kans op blaren is minimaal.

Leestip: 7 legale varianten van doping die iedereen kan gebruiken

Bron: Mens Health