Engelse supercomputer voorspelt de eindstand van de Premier League 18/19

Dit weekend beginnen wat ons betreft de twee leukste competities van het jaar: onze eigen Eredivisie en de Engelse Premier League. We focussen ons nu even op de Premier League, die vrijdag afgetrapt wordt met Manchester United – Leicester City. Er zijn weer bakken met geld uitgegeven door de topclubs om aan het eind van het seizoen bovenaan te staan en ook bij de degradatiekandidaten is flink ingekocht. Gaat het de clubs ook resultaat opleveren?

Voorspelling Premier League

Als wij het moeten voorspellen dan denken wij dat City opnieuw kampioen wordt en Liverpool kort daarachter eindigt. Allemaal leuk en aardig wat wij denken, maar wat komt er als eindstand uit als alle rauwe data van de Premier League in een supercomputer gegooid wordt? TalkSPORT deed het en kwam met de volgende resultaten.

 1. Manchester City
 2. Liverpool
 3. Manchester United
 4. Chelsea
 5. Arsenal
 6. Tottenham Hotspur
 7. Everton
 8. West Ham United
 9. Leicester City
 10. Fulham
 11. Wolverhampton
 12. Crystal Palace
 13. Watford
 14. Burnley
 15. Newcastle United
 16. Southampton
 17. Bournemouth
 18. Huddersfield
 19. Brighton & Hove Albion
 20. Cardiff City

Qua top 2 denkt de supercomputer er dus hetzelfde over als ons. Daar kun je dus gerust wat geld op inzetten. United zou wat ons betreft toch enigszins verrassend (gezien de voorbereiding en onrust) als derde eindigen, nog voor het Chelsea van Sarri. Arsenal en Tottenham vallen buiten de Champions League boot met hun vijfde en zesde plek. De clubs Huddersfield, Brighton en Cardiff zullen volgens de computer degraderen. Fulham (10) en Wolverhampton (11) doen het als promovendus verrassend goed.

Mocht je komend seizoen naar een wedstrijd in de Premier League willen, dan is het handig om van te voren eens naar deze ‘sfeer-ranglijst’ te kijken. Die toont je namelijk waar je de beste sfeer kunt vinden.