Volgens onderzoek op basis van de shirts wordt dit de WK 2018 winnaar

Benieuwd wie de winnaar wordt van het WK 2018? Dikke kans dat jullie met vrienden een poule gestart zijn, wat geld ingelegd hebben en voorspeld hebben wie het gaat winnen. De winnaar kan dan een lekker bedrag winnen, maar voor welk land moet je kiezen of heb je gekozen? Wellicht kan dit onderzoek hierbij helpen.

Voorspelling WK 2018 winnaar op basis van het shirt

Aan de hand van een ‘wetenschappelijke’ shirt analyse heeft ShopAlike een schatting gemaakt wie de winnaar wordt van het WK 2018. Dit is gedaan door alle shirts van de afgelopen WK winnaars te analyseren. Op basis van de halskraag, patroon en kleur van de tenues is een schatting gedaan wie het aankomende WK wint. De resultaten van deze analyse hiervan zijn verwerkt in onderstaande infographic.

Zoals je ziet zijn op basis van dit onderzoek Duitsland, Engeland, Iran en Polen de favorieten om er met de wereldbeker vandoor te gaan in Rusland. Daar moeten we wel even bij vermelden dat we de kans vrij klein achten dat Iran of Polen het echt kan winnen, maar Duitsland en Engeland zou wel degelijk kunnen. Misschien toch maar één van deze twee landen invullen als winnaar in jullie poule?

Opvallend is dat Nigeria helemaal onderaan staat in de voorspelling, terwijl het thuisshirt juist gezien wordt als het allermooiste tenue dat we in Rusland gaan zien. De verkoopcijfers waren dan ook bizar.

Bron: ShopAlike