Vooruitblik: deze nieuwe voetbalschoenen kun je verwachten in 2018

Waar de laatste dagen van 2017 een mooi moment waren om terug te blikken op afgelopen jaar, zijn de eerste dagen van 2018 het perfecte moment om vooruit te kijken. Er staat namelijk weer een heleboel te gebeuren in de wereld van voetbalschoenen, met zoals gebruikelijk adidas en Nike die de headlines vullen. Nieuwe generaties van bestaande silo’s, compleet nieuwe silo’s, bijzondere limited editions en allerlei andere verwennerijen. Dit is wat we verwachten van 2018.

adidas

Tegen het einde van 2017 werd de volledig nieuwe Predator 18 gelanceerd (wat het einde voor de ACE lijn betekende) en zagen we een nieuwe generatie Copa 18, dus van die schoenen verwachten we geen nieuwe generatie. Wat we wel zeker weten is dat de nieuwe generatie X 18 geïntroduceerd zal worden dit jaar. Waarschijnlijk rond het WK of kort daarna. Voor het WK gaat er sowieso een World Cup Pack komen. Een nieuwe generatie Nemeziz sluiten we ook zeker niet uit, maar dat zou dan pas richting het eind van 2018 komen. Sowieso staan er weer een heleboel Limited Collection releases te wachten en we verwachten net als vorig jaar een limited edition Pogba Predator. Genoeg om naar uit te kijken dus!

De World Cup collectie van 2014

Nike

Vorig jaar werden de nieuwe generatie Tiempo VII en Hypervenom III gelanceerd en in 2018 is het de beurt aan de Mercurial lijn voor een flinke upgrade. Wat we daarvan kunnen verwachten is nog niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk wordt het sokje flink aangepast en zullen we ‘m rond maart voor het eerst zien. Hieronder is een blackout versie van de nieuwe Mercurial om de voeten van Sané te zien.

2018 zal ook het jaar worden waarin Nike afscheid gaat nemen van de Magista. Gaat Nike dan volledig afscheid nemen van een voetbalschoen voor de controleurs? Natuurlijk niet, er wordt alleen een volledig nieuwe schoen gepresenteerd: De FTR10, afgekort voor Future10. Oftewel de nummer 10 van de toekomst. Er gaat al een design rond van hoe die eruit komt te zien (foto hieronder) en dat is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk. Verder komt zullen er wat limited editions uitkomen, komt er een World Cup Pack en krijgt Ronaldo alweer zijn zesde Mercurial van Nike.

PUMA

2017 was een heftig jaar voor PUMA. Ze namen afscheid van de evoSPEED, evoPOWER en evoTOUCH om ze vervolgens te vervangen door slechts twee modellen: de ONE en Future. De laatstgenoemde bevatte een sterk staaltje innovatie en daarin verwachten we in 2018 niet heel veel nieuws. Van de ONE echter wel, want de nieuwe generatie ONE 18+ gaat waarschijnlijk de eerste schoen worden waarmee PUMA veterloos gaat. Dat gaat wel een heel bijzondere constructie worden met een soort gordel om de voet. Helaas hebben we daar nog geen beelden van, maar je kunt ze rond februari verwachten. Hieronder wel alvast een ontwerp van de 18.1 versie.

Heel veel nieuw spul dus en wij zullen er zoals je gewend bent over schrijven wanneer er iets nieuws gelanceerd wordt. Zin om nog eventjes terug te kijken op 2017? Dit waren volgens ons de 10 vetste limited edition voetbalschoenen van vorig jaar.