Vriendschappelijke El Clásico in de VS wordt belachelijk duur

Komende zomer staat er iets bijzonders te gebeuren in de Verenigde Staten, want tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen zullen Real Madrid en Barcelona de eerste El Clásico buiten Spanje gaan spelen. De wedstrijd is onderdeel van de Champions Cup, waar ook Manchester City & United tegen elkaar zullen spelen. In Amerika zijn ze echter vooral bezig met de Clásico die op 29 juli in Miami’s Hard Rock Stadium zal plaatsvinden. Mocht je daar heel graag bij willen zijn dan moet je diep in de buidel tasten.

El Clásico in de VS

De goedkoopste tickets voor deze historische wedstrijd zullen ongeveer 9 keer zo duur worden dan tickets voor de Champions League finale in Cardiff. The Sun meldt namelijk dat de goedkoopste zitplaatsen in het stadion €600 zullen kosten, terwijl de goedkoopste tickets voor de CL finale bijna €70 kosten. Bizar. Toch hoeft het verschil niet zó groot te zijn. Als jij namelijk ook wel tevreden bent met staanplaatsen in Miami dan betaal je ‘maar’ €185. Heb jij een hekel aan staanplaatsen en neem jij alleen genoegen met de meest luxe plaatsen? Die kosten ongeveer €4.150. Je moet het er maar voor over hebben.

Het is niet de eerste keer dat voetbaltickets in de VS veel te duur zijn, want tijdens wedstrijden voor de Copa America waren veel stadions maar half gevuld vanwege te dure tickets. Schijnbaar hebben ze er niet van geleerd.

Leestip: Het speelschema in april belooft de beste voetbalmaand ooit

Bron: The Sun