Mertens gaat verder waar hij vorig seizoen stopte met heerlijke vrije trap

Vorig seizoen was misschien wel het beste seizoen ooit in de carrière van ex-PSV’er en Napoli-ster Dries Mertens. Door een blessure van Milik werd de kleine Belg in de spits gezet en dat bleek een gouden zet, want hij scoorde in de Serie A maar liefst 28 doelpunten en gaf 9 assists. Gisteren speelde Napoli hun laatste vriendschappelijke wedstrijd tegen Espanyol en Dries ging rustig verder waar hij vorig seizoen gebleven was: scoren. Heel mooi scoren.

Vrije trap Dries Mertens

In de 35e minuut legde Mertens de bal op ruim 20 meter van het doel voor een vrije trap en het resultaat was heerlijk. Hij plaatste de bal over de muur en strak in de kruising, waardoor hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. We wisten natuurlijk al dat hij wel een vrije trap kan nemen, maar dit belooft alweer veel goeds voor komend seizoen.

De wedstrijd werd met 2-0 gewonnen en volgende week speelt Napoli de eerste wedstrijd tegen Nice in het teken van de laatste voorronde Champions League.

Is het je trouwens ooit opgevallen hoe strak de shirts van Napoli om het lijf van de spelers zit? Dat is niet alleen omdat het er zo indrukwekkend uit zien, want het heeft nog een veel betere reden.