Met deze tactiek word je de koning van de vrije trappen op FIFA 18

Heb je maanden na de release nog moeite met het scoren van vrije trappen bij FIFA 18? Dat is absoluut geen schande, want het is gewoon behoorlijk lastig om direct uit een vrije trap te scoren. Daarom is het slim om eens naar een alternatieve manier te kijken om je vrije trappen te nemen en via YouTube kwamen we de ultieme tactiek tegen. Volledig nieuw is het niet, want deze manier was ook al mogelijk op eerdere FIFA versies. Dit jaar lijkt ‘ie echter krachtiger dan ooit.

Vrije trappen in FIFA 18

De gouden tip komt van YouTuber InceptionXx. Hij laat zien dat het vaak verstandiger is om de vrije trap indirect te nemen dan dat je ‘m direct op doel schiet en met deze routine wordt scoren makkelijker dan ooit. Wat je moet doen is het volgende: roep een tweede en derde speler bij de vrije trap via R1/RB en L2/LT. Vervolgens doe je een nepschot met de vrije trap nemer (rondje direct gevolgd door kruisje op Playstation en B direct gevolgd door A op de Xbox).

Nu komt misschien wel het belangrijkste deel, want het is de bedoeling dat de vrije trap nemer na het nepschot doorloopt langs de muur en vervolgens een pass ontvangt waardoor je meteen één op één met de keeper komt en kunt scoren. Net als de vrije trap nemer halverwege de aanloop is om het nepschot uit te voeren moet je een pass met kruisje (PS) of A (Xbox) geven in de richting waar de vrije trap nemer naar toe loopt langs de muur. Deze timinig is essentieel, want als je het te laat doet kan je lopende speler buitenspel staan.

Het enige wat je vervolgens nog hoeft te doen is de bal diagonaal in het netje schieten met een ‘driven shot’. Die voer je uit door na het schieten vlug nog een keer op de schietknop te drukken. Hierdoor gaat de bal hard, strak en laag, waardoor de keeper kansloos is. Hieronder legt InceptionXx het even zelf uit met behulp van gameplay beelden. Zie je ook meteen hoe dodelijk effectief het is.

Deze routine is trouwens het meest effectief vlak buiten het zestienmetergebied, omdat jouw vrije trappen nemer dan direct in scoringspositie komt als alles goed gaat. Het is niet heel erg eenvoudig, maar als je er een beetje mee gaat oefenen moet het helemaal goed komen en kun je jezelf kronen als de koning van de vrije trappen in FIFA 18.

We hebben nog een gouden FIFA 18 tip voor je klaarstaan, want met deze simpele tip worden jouw voorzetten dodelijk effectief.