Waarom alle FA Cup wedstrijden 1 minuut later dan normaal begonnen

Afgelopen weekend stond er geen Premier League speelronde op het programma, maar draaide het Engelse voetbal even om de FA Cup. De derde ronde om precies te zijn. Op zich niets bijzonders, maar er was toch één opmerkelijke overeenkomst tussen alle wedstrijden: ze begonnen allemaal precies een minuut later dan traditioneel gepland. Liverpool – Everton begon gisteren bijvoorbeeld om 17:01 (Nederlandse tijd) in plaats van 17:00 uur. Waarom?

1 minuut voor je mentale gezondheid

Het heeft te maken met een initiatief dat om aandacht vraagt voor mentale gezondheid. Als onderdeel van de ‘Heads Up’ campagne worden de voetbalfans aangemoedigd om een minuutje de tijd te nemen om na te denken hoe belangrijk het is om voor jezelf en anderen te zorgen op mentaal gebied. Het initiatief wordt kracht bijgezet via een video die voor iedere wedstrijd werd getoond, met veel (ex) voetballers en begeleiding van Prins William.

Een sterk initiatief als je het ons vraagt. Ook Toby Alderweireld is positief over de actie en deelde via Twitter een statement waarin hij de actie uitlegt.