Waarom Antoine Griezmann altijd met lange mouwen speelt

Gisteren kwam het grote nieuws naar buiten dat Antoine Griezmann nu toch echt Atlético Madrid gaat inruilen voor landskampioen Barça. Het doet ons meteen verlangen naar een dodelijke aanval met Griezmann, Messi en Suárez (of toch nog Neymar?), maar het is nog afwachten hoe het team met de Franse vedette erbij gaat spelen. Wat we wel al zeker weten is dat Grizi zijn wedstrijden in een Barça shirt met lange mouwen gaat spelen.

De lange mouwen van Griezmann

Met de temperatuur heeft het in ieder geval niet te maken, want in Spanje zou je juist vaker voor korte mouwen kiezen. Het heeft allemaal met zijn idool te maken, David Beckham. Als kleine jongen keek Antoine Griezmann op tv altijd naar de Engelsman en dat had uiteindelijk een flinke impact op zijn eigen carrière. De United legende speelde in zijn dagen als voetballer ook altijd met lange mouwen en (bij United) met nummer 7. Griezmann speelt ook met nummer 7 én met lange mouwen. Hij zei er zelf het volgende over:

‘Ik draag lange mouwen als ik speel vanwege Beckham. Hij deed dat ook en hij is mijn idool. Hij had heel veel klasse op en naast het veld. Dat is waarom ik zo’n fan van hem was. Niemand had de rechtervoet die hij had. Ik heb hem nooit gesproken, maar dat zou ik graag doen.’

View this post on Instagram

130 ⚽⚽ 🙏🏼 Merci 🙏🏼

A post shared by Antoine Griezmann (@antogriezmann) on

Dat is dus de reden achter de lange mouwen én het nummer 7 van Griezmann. Naar verwachting gaat hij dan ook het nummer 7 overnemen van Coutinho, die juist lijkt te vertrekken bij Barça.

Bij Frenkie de Jong was er nog wat gedoe over wat er op de rug van zijn Barça shirt zou komen te staan, want Nike wilde dat hij voor Frenkie koos. Hier heeft hij uiteindelijk voor gekozen.