Waarom waren de lijnen blauw tijdens Arsenal – Manchester City?

Gisteren zagen we iets opmerkelijks tijdens de wedstrijd Arsenal – Manchester City. Niet de 0-3 overwinning van The Citizens, want dat City een paar klasses beter is dan Arsenal was na afgelopen weekend al bekend, toen ze met dezelfde cijfers de League Cup finale wonnen tegen hetzelfde Arsenal. Nee, de lijnen op het veld waren blauw. Was het een voorbode van het feit dat City het veld zou domineren in het Emirates Stadium? Wederom nee. Het had te maken met ‘The Beast from the East‘.

Blauwe lijnen

Voor degene die onder een steen geleefd hebben de laatste week: het is koud buiten. Heel koud. Gelukkig gaat dat in Nederland niet gepaard met heel veel sneeuw, maar Engeland is harder getroffen. Bij verschillende wedstrijden zorgde dat voor chaos en ook voor de wedstrijd van gisteren was er kans op sneeuw. Om die reden hadden ze de lijnen blauw gekleurd, zodat ze nog zichtbaar zouden blijven als het flink ging sneeuwen.

? Blue lines tonight… #AFCvMCFC #WeAreTheArsenal

Een bericht gedeeld door Arsenal Official (@arsenal) op

Bij de wedstrijd Tottenham – Rochdale sneeuwde het flink en ondanks het feit dat Wembley een verwarmde grasmat heeft, sneeuwde het zo hard dat de sneeuw geen tijd had om te smelten voordat er weer een nieuwe laag op kwam te liggen. Vandaar dat de lijnen op het veld van Arsenal blauw gekleurd waren.

Gisteren werd in ieder geval weer duidelijk dat Manchester City de meer dan terechte aanstaande kampioen van Engeland is. Ze tikken iedereen de vernieling in en de sfeer in de groep lijkt optimaal te zijn. Het geheim? Misschien is dat wel deze trainingsoefening, genaamd ‘The Wall’. Een warming-up oefening die leuk is én goed is voor de teamgeest.