Waarom Chelsea coach Sarri ooit expres de auto van een eigen speler in de prak reed

Trainers kunnen behoorlijk rare wezens zijn. Een goed voorbeeld daarvan is de coach van Chelsea en ex-Napoli coach Sarri. Hij staat vooral bekend, buiten zijn uitmuntende voetbalverstand, om het feit dat hij een zware roker is (volgens Mertens 5 pakjes per dag). Daarom bouwde RB Leipzig vorig seizoen een rokersruimte in de kleedkamer, zodat hij zijn peukie kon roken. We willen het nu echter over een ander karaktertrekje hebben van Sarri.

Bijgelovige Sarri

Het is vooral de bijgelovigheid die Sarri bijzonder maakt. Alles wat hij doet heeft namelijk met bijgeloof te maken. Ergens in het midden van de jaren 2000, nog voordat hij een bekende trainer was, piekte zijn bijgelovigheid. Hij was destijds trainer van Serie D club Sansovino en volgens een verhaal in The Times reed hij op de dag van de wedstrijd per ongeluk, noem het concentratieverlies, in op de BMW van zijn verdediger Marco Fara. Niet echt de ideale voorbereiding, maar ze wonnen de wedstrijd later die dag.

‘So far, so good!’ Says Maurizio Sarri. ? #CFCinNice #CFC #Chelsea

Een bericht gedeeld door Chelsea FC (@chelseafc) op

Een week later speelde Sansovino een belangrijke pot tegen koploper Chiusi en ze moesten deze wedstrijd winnen. Je voelt ‘m al aankomen waarschijnlijk, maar Sarri wilde de voorbereiding dus precies hetzelfde als vorige week, want volgens hem brengt dat geluk. Sarri reed de parkeerplaats op en tot ieders verbazing reed hij wederom met zijn auto in op de BMW van Fara. En wat denk je? Ze wonnen met 2-0.

We zijn benieuwd hoeveel auto’s er gaan sneuvelen bij Chelsea, maar dat het voor de spelers een bijzondere ervaring gaat worden onder Sarri lijkt ons zeker. Zijn bijgelovigheid trekt hij namelijk door tot het voedsel van de spelers en de velden waar ze op trainen. Mochten ze een lange reeks overwinningen neerzetten, dan kunnen de spelers al uitkijken naar een lange periode met hetzelfde voedsel.

Mocht het echt de spuigaten uit lopen dan zijn we benieuwd of de spelers er wat van gaan zeggen. Dit zijn in ieder geval 10 dingen die je nooit tegen je trainer moet zeggen.

Bron: Dream Team FC