Ronaldo weigert op zwarte kicksen te spelen en dit is waarom

Als we zeggen dat Cristiano Ronaldo een ijdele jongen is, dan zeggen we waarschijnlijk niet iets dat jij nog niet wist. Op zich ook niet gek als je één van de meest bekende sporters/personen ter wereld bent en altijd in de spotlights staat. Hij is behalve voetballer namelijk ook een model, mode-icoon en een droom voor elke marketeer. Hij is niet voor niets al jarenlang hét gezicht van Nike. Max Blau, vice president van Nike en voetbalschoenenontwerper, heeft een boekje opengedaan over hoe kieskeurig de Portugees is als het op voetbalschoenen aankomt.

Geen zwarte voetbalschoenen

Hij weigert al jaren om op zwarte voetbalschoenen te spelen, maar dat heeft volgens Max Blau een specifieke en goede reden: ze geven Ronaldo het gevoel dat hij er trager door wordt. Dat klinkt misschien raar en belachelijk, maar dat is het niet. Max Blau zei er het volgende over tegen Goal USA.

‘Elke speler heeft zijn favoriete kleur en het is wetenschappelijk bewezen dat de kleur van de schoenen bepaalde chemicaliën in het brein van de spelers activeert. De voornaamste reden van de kleur is dat het voor zelfvertrouwen zorgt bij de speler en iedereen weet dat als je je goed voet, je ook beter gaat voetballen. Cristiano Ronaldo wil bijvoorbeeld geen zwarte voetbalschoenen dragen omdat hij zwart er sloom uit vindt zien en hij wil zichzelf snel voelen.’

Het klinkt misschien een beetje raar, maar we zijn het wel met hem eens dat een felgekleurde schoen er sneller uit ziet dan een ‘saaie’, klassiek zwarte voetbalschoen. Zeker op hoge snelheid ziet zo’n flitsende kleur er extra snel uit.

Hou jij ook wel van een paar blitse patta’s? Dan is de Nike Mercurial Vapor ‘Puro Fenomeno’ zeker wat voor jou. Deze schoen is een ode aan Neymar en de Braziliaanse Ronaldo.