Dit is waarom Dani Alves zo vaak van rugnummer wisselt

Dani Alves staat al een decennium lang bekend als één van de beste backs ter wereld. Hij is met 39 titels zelfs de meest gedecoreerde voetballer ter wereld. Wat veel mensen misschien niet weten is dat hij een behoorlijk opvallende gewoonte heeft van het wisselen van rugnummer. In zijn carrière op de Europese velden heeft hij inmiddels al 10 verschillende gehad. En dat terwijl een vast nummer goed kan bijdragen aan ‘het merk’ van een speler. Maar waarom wisselt hij zo vaak van nummer?

Sevilla

Toen hij als nieuwe aanwinst van Sevilla werd gepresenteerd kreeg hij rugnummer 8, maar in de zes seizoenen dat hij daar actief was wisselde hij naar rugnummer 6 en uiteindelijk naar rugnummer 4. Waarom hij die wissels maakte is niet helemaal bekend, maar vermoedelijk omdat er steeds een rugnummer vrij kwam dat beter bij zijn positie past.

FC Barcelona

Zo begon het ook bij Barça, want toen hij daar kwam ging hij met rugnummer 20 spelen, omdat hét nummer voor rechtsbacks, #2, op dat moment bezet werd door Caceres. Toen dat nummer vrij kwam ging Dani Alves met dat nummer spelen. Daarna wisselde hij nog heel vaak van nummer en dat heeft te maken met het feit dat hij graag mensen eert die met dat nummer spelen of gespeeld hebben.

Bij de start van het seizoen 2013/14 ging hij spelen met nummer 22 om zijn vriend en voormalig Barça-teamgenoot Eric Abidal te eren, die na een strijd tegen kanker naar AS Monaco vertrok. Twee seizoenen lang speelde hij met dat nummer, totdat Xavi vertrok. Alves wisselde naar nummer 6 om zijn legendarische teamgenoot te eren.

Juventus & PSG

Na zijn transfer naar Italië ging hij door met zijn gewoonte door nummer 23 te kiezen, het nummer van LeBron James. De basketballer ja. Na één seizoen vertrok hij naar PSG en daar koos hij nummer 32, gewoon omdat hij zin had om met dat nummer te spelen. Dit seizoen heeft hij echter alweer een nieuw rugnummer bij PSG: nummer 13. Dit nummer is een ode aan Zagallo, een voormalig bondscoach van Brazilië die nummer 13 als zijn geluksnummer zag.

Para mim como vocês bem sabem as histórias mais importantes são escritas pelos seus donos, as páginas não são o mais importante e sim o que estarão escritas nelas. Sempre gosto de mudar números e homenagear pessoas que de alguma forma me inspiram, pessoas que tem significado na minha vida…. dessa vez vai para nosso ídolo e inesquecível Velho lobo Zagallo… sempre acreditei que qualquer homenagem ela deve ser feita em vida. Uma pessoa que fez o que fez pelo nosso futebol, uma pessoal que sabe o difícil que é ser exitosos naquilo que fazemos e uma pessoal que torce para outras pessoas sempre merece o meu respeito e minha admiração. Ahhh, só uma coisa, ninguém vai ter me engolir não rs, pode que se tentem engasguem😂. #ilovethisgametoo😜 #GoodCrazy13 #reenventarseépreciso #newchallenge #morefastmorefurioussoon🤪

Een bericht gedeeld door DanialvesD2 My Twitter (@danialves) op

In bovenstaande Instagram post zegt hij onder andere: ‘Ik hou ervan om nummers te wisselen en mensen te eren die me op een manier geïnspireerd hebben, mensen die een betekenis hebben in mijn leven …. deze keer ons idool en de onvergetelijke oude wolf Zagallo.’

Wij vinden het wel een mooie gewoonte van de Braziliaan in ieder geval. Een andere verdediger die al een decennium bekend staat als één van de beste ter wereld is Sergio Ramos. Hij speelt voor de nationale ploeg altijd met rugnummer 15 en dat heeft ook een prachtige reden.

Bron: Dream Team FC