Waarom droegen PSG en Marseille dit weekend Chinese namen op de rug?

Afgelopen weekend iets van de Ligue 1 gezien? PSG rolde Strasbourg op met 5-2 en Marseille won met 1-0 thuis tegen Bordeaux. Op zich geen heel opvallende uitslagen, maar er was wel degelijk iets opvallends bij beide duels. Zowel PSG als Marseille speelden namelijk niet met de gebruikelijke spelersnamen op de rug, maar met de spelersnamen in het Chinees. Dan is er natuurlijk maar één vraag: waarom? Daar zijn eigenlijk 2 antwoorden op.

Chinese spelersnamen

Het eerste antwoord is eigenlijk heel simpel, want op 16 februari werd het Chinese nieuwjaar gevierd. De laatste paar dagen werd ‘The Year of the Dog’ wereldwijd gevierd en de twee Franse topclubs vierden het onder andere door de Chinese letters op de rug te dragen. Daarnaast postte PSG ook een video op YouTube waarbij ze iedereen een ‘Happy Chinese New Year’ wensten.

Het tweede antwoord, of misschien beter gezegd theorie, is wat minder romantisch. Er gaan namelijk verschillende stemmen op die zeggen dat het een ordinaire marketingstunt was om meer internationale aandacht te krijgen en hierdoor (hoe kon het ook anders) meer geld te gaan verdienen. Het is dan ook niet gek dat de Ligue 1 de twee traditioneel grootste clubs heeft ingezet voor deze flirt. Er kan in ieder geval niet ontkent worden dat ze zichzelf hiermee in de Chinese spotlights hebben gezet.

De Ligue 1 heeft natuurlijk nog heel veel terrein te winnen ten opzichte van andere topcompetities zoals de Premier League. Dat wordt ook duidelijk uit de shirtverkoop van PSG shirts met Neymar ten opzichte van Man United shirts met Pogba en Zlatan toen zij net waren aangekocht door United.

Bron: Dream Team FC