Waarom Eden Hazard gaat stoppen met zijn typische celebration

Eden Hazard is on fire momenteel. Hij heeft zijn ijzersterke vorm van het WK doorgetrokken bij Chelsea en staat na zeven wedstrijden onder Sarri op 6 doelpunten. De laatste van die zes was ook de mooiste trouwens. Na een heerlijke solo tegen Liverpool schoot hij heerlijk raak in de lange hoek. Natuurlijk vierde hij ‘m op de manier die we van hem gewend zijn: een glijpartij op de knietjes.

We hebben die celebration nu ongeveer zo’n 95 keer gezien in het tenue van Chelsea, maar na de wedstrijd kwam Eden Hazard met de mededeling dat dit de laatste knieschuiver was die we van hem gezien hebben. In gesprek met Chelsea TV zei hij namelijk het volgende:

‘Kijk, de celebration, de knieschuiver, ik moet ermee stoppen. Mijn knieën staan in brand en zijn blauw. No more of this celebration.’ Blijkbaar zorgt het voor behoorlijk wat pijn in de knieën bij de Belg. Je ziet het ook regelmatig fout gaan als het veld niet nat genoeg is, dus misschien is het ook wel een verstandige keuze.

Het is natuurlijk afwachten of hij dit 100% serieus zei, maar misschien komen we daar vandaag al achter. Dan neemt Chelsea het namelijk weer op tegen Liverpool, maar dan voor de Premier League. Hij is in ieder geval goed op weg om een absoluut topseizoen neer te zetten. Maar is het genoeg om in één adem genoemd te worden met Messi en Ronaldo? Deze interessante video toont het grootste verschil tussen Hazard en Ronaldo.

Bron: GiveMeSport