Dit is de reden waarom Kyle Walker zoveel gaten in zijn sokken knipt

Gisteren was het precies 10 jaar geleden dat City werd overgenomen door de Abu Dhabi Group en dat heeft tot prachtige resultaten geleid. Kyle Walker is sinds 2017 onderdeel van dat project en dat doet hij zeer goed. Scoren deed hij echter nooit, tot gisteren. Met een kanonskogel maakte hij de winnende 2-1 tegen Newcastle United. Dat was overigens niet het enige bizarre wat we tijdens die wedstrijd zagen. De verdediger van City had heel veel gaten in zijn sokken geknipt, maar waarom?

Gaten in de sokken knippen

Moderne voetbalsokken zijn ontworpen om de bloedcirculatie te bevorderen, zodat krampen en andere pijntjes minder snel ontstaan. Hiervoor is het echter wel noodzakelijk dat de sokken een heel strakke fit hebben. Naar verwachting vinden sommige spelers deze spanning op de kuiten onprettig en dat kan dan weer te maken hebben met al bestaande klachten in de kuit.

Door gaten in de strakke sokken te knippen wordt de spanning van de kuit gehaald. Het was overigens niet de eerste keer dat Walker het deed, want hij speelt eigenlijk al bijna een jaar op deze manier. Ook Nainggolan is vaak met deze look te spotten.

Volgens verschillende medici hebben de gaten trouwens vooral een psychologisch effect. Er bestaat in ieder geval geen bewijs dat het kuitblessures zou verminderen. Toch kan het een goede oplossing zijn als je jezelf er als speler beter door gaat voelen.

Gaten in de sokken knippen valt al onder de categorie opmerkelijk, maar wat dacht je van gaten in de voetbalschoenen knippen? Ook dat gebeurt wel eens om verschillende redenen. Coutinho deed het al eens bij Liverpool en de Duitse verdediger Mats Hummels bij Bayern.