Waarom je door goed tandenpoetsen fitter en minder snel moe wordt

Vandaag kwamen we in Duitsland behoorlijk opmerkelijk nieuws tegen. De trainer van VFL Wolfsburg zei namelijk dat zijn spelers beter hun tanden moesten gaan poetsen, want hierdoor zouden de spelers fitter worden. Een verband dat wij niet zo 1, 2, 3 zagen en daarom gingen we eventjes checken of dat echt klopt.

Fitter worden door tandenpoetsen

Schmidt, de coach van Wolfsburg, zei het volgende tegen Kicker: “Als je volledig uitgeput bent, dan ontstaat een zure reactie. Er komt zuur in het bloed, wat de regeneratie van het bloed kan beïnvloeden.” Die zuurvorming zou dan tegen gegaan moeten worden door de tanden goed te poetsen en dit zou resulteren in fittere spelers. Daar blijkt niets aan gelogen te zijn.

Er blijkt nog een reden te zijn waarom tanden poetsen en minder snel moe worden met elkaar te maken hebben. Als je niet goed poetst kan je tandvlees ontstoken raken en verspreiden bacteriën zich via je bloedbaan door het hele lichaam. Je immuunsysteem verkeert hierdoor in een soort constante alarmfase en dat is vermoeiend voor het lichaam, waardoor jij dus ook eerder moe wordt. Poets je je tanden wel goed, dan blijft de weerstand hoog en kun je zwaardere inspanningen aan.

Dus denk eraan jongens en meisjes, goed de tandjes poetsen! Behalve flink schrobben zijn er nog een aantal manieren waarop je de conditie kan verbeteren. Dit zijn 5 hele goede en simpele tips.

Bron: Holistik.nl