Waarom Inter tegen Bologna met Chinese tekens op de rug speelde

Internazionale nam het gisteren in eigen huis op tegen Bologna en ging verrassend genoeg met 0-1 onderuit. De uitslag was trouwens niet het enige verrassende van die wedstrijd, want de spelers van Inter speelde met Chinese varianten van hun naam op de rug. Waarom?

Inter met Chinese namen op de rug

Het heeft natuurlijk allemaal te maken met de Chinese eigenaren van de club en de Suning Group. Net als in 2017 en 2018 eren ze op deze manier het Chinese sterrenbeeld. In 2017 was dat het jaar van de haan, in 2018 het jaar van de hond en vanaf 5 januari start het nieuwe Chinese jaar en daarmee het jaar van het varken. Om de start van dat nieuwe jaar te eren speelt Inter dus in bijzondere shirts met Chinese tekens op de rug in plaats van de namen van de spelers.

Ook waren er in het stadion Chinese wensberichten op de borden te zien en zullen er in de komende dagen video’s gelanceerd worden met spelers als Nainggolan, Skriniar, Keita Balde en Matteo Politano op de Chinese sociale kanalen van Inter. Het moge duidelijk zijn dat de club en China een goede band hebben, wat ook past bij het motto ‘Brothers of the World’.

De rugnummers zijn natuurlijk wel gewoon normaal gebleven, anders wordt het wel heel moeilijk voor de scheidsrechter. Wist je trouwens dat Spaanse teams hun (legendarische) spelers niet kunnen eren door hun rugnummer nooit meer te gebruiken? Waarom dat zo is lees je hier.

 

Bron: NSS Mag