Waarom je juist vandaag de documentaire ‘The Two Escobars’ moet kijken

Gisteren werd Colombia na penalty’s uitgeschakeld door Engeland, waardoor de Colombianen naar huis kunnen en de droom van een WK titel kunnen opgeven. Pijnlijk voor de Zuid-Amerikanen, vooral voor de spelers die de pingels misten natuurlijk. Zij zullen ontzettend balen, maar natuurlijk zijn er alweer gekken actief geweest die spelers die een negatieve hoofdrol speelden bedreigd hebben met de dood. Iets wat zeker in Colombia extra indruk zal maken. Daarmee komen we op het verhaal van ‘The Two Escobars’.

The Two Escobars

De documentaire ‘The Two Escobars’ vertelt het bizarre verhaal van Pablo & Andres Escobar. Ze hadden niets met elkaar te maken, maar door het lot waren ze toch onlosmakelijk met elkaar verbonden. Pablo’s drugsgeld maakte van Colombia een voetbalgrootmacht en ze waren zelfs favoriet tijdens het WK van 1994. Daar ging het echter helemaal mis, want Andres Escobar scoorde een eigen goal tegen de VS, wat uitschakeling voor Colombia betekende. Een fout waardoor hij vermoord werd.

Acteerde de moordenaar op eigen initiatief of deed hij het in opdracht van een goksyndicaat dat geld had ingezet op het Colombiaanse elftal? Het is in ieder geval een heftige documentaire over voetbal, criminaliteit en politiek. Hieronder de trailer van de docu.

Juist vandaag is het dus relevant nadat meerdere spelers van het Colombiaanse elftal met de dood bedreigd zijn. De broer van Andres Escobar, Sachi, denkt dat vooral Carlos Sanchez zich zorgen zal maken. Hij veroorzaakte twee penalty’s tijdens het WK in Rusland en zal zich ‘wanhopig en krachteloos’ voelen na de bedreigingen die hij ontving. ‘Als een broer die er al doorheen is gegaan weet ik wat er door hun hoofden om moet gaan en ik wil niet dat iemand daar doorheen moet. Carlos moet zich zowel verdrietig voelen voor de fouten die hij maakte én heel bang. Net als zijn familie.’

Het is natuurlijk intens treurig dat er zo heftig gereageerd wordt op iemand die alles geeft voor zijn land en gewoon zijn uiterste best doet. Helaas zijn er nu eenmaal van die gekken op de wereld.

Niet voor niks is ‘The Two Escobars’ één van de 5 voetbaldocumentaires die elke liefhebber gezien moet hebben.

Bron: JOE.co.uk