Dit is waarom Bale & Nainggolan gaten in hun sokken knippen

De oplettende kijker spotte een aantal maanden geleden al dat Gareth Bale bij Real Madrid gaten in zijn sokken knipte. In eerste instantie dachten we nog dat het kwam doordat ze op één of andere manier gescheurd waren, maar dat bleek dus niet waar. De Welshman had zelf perfect ronde gaten in zijn sokken geknipt. Nainggolan deed gisteravond tegen Wales hetzelfde. Maar waarom? Is het een nieuwe trend?

Na lange tijd van blessureleed leek het erop dat Bale zich niet prettig voelde bij de strakke adidas-sokken die de Galacticos dragen. Moderne voetbalsokken zijn ontworpen om de bloedcirculatie te bevorderen zodat krampen en andere pijntjes minder snel ontstaan. Hiervoor is het noodzakelijk dat sokken een strakke fit hebben. Nainggolan vind de spanning op zijn kuit waarschijnlijk ook onprettig, want tijdens de superslomo van Nainggolan’s fantastische doelpunt zagen we dat hij ook gaten in beide sokken had gekipt. Dat heeft waarschijnlijk te maken met een kuitblessure waar de Belg al langer, en ook net voor het EK, mee kampte. De kousen van Bale waren gisteren overigens onaangetast.

Volgens verschillende medici hebben de gaten vooral een psychologisch effect. Er bestaat geen enkel bewijs dat het kuitblessures zou verminderen. We zijn benieuwd of Bale en Nainggolan hun sokken komend seizoen blijven verminken. Echt mooi is het in ieder geval niet. Bij Pepe, met zijn slagers-imago, zou het daarentegen wel passen.

Gareth Bale mag van Real Madrid geen Lamborghini meer rijden.