4 redenen waarom linkspoten altijd de beste van het team zijn

Bijna geen enkel team heeft meer dan 2 linkspoten in hun team, maar één ding over hen is zeker: het zijn altijd ontzettend begaafde spelers. Ze hebben de bal werkelijk aan een touwtje, spelen de ene na de andere tegenstander op een hoopje en bezitten een feilloze trap. In het profvoetbal zijn spelers als Messi en Robben natuurlijk het perfecte voorbeeld, maar de linksbenige vedette uit jouw team is me er ook eentje. Waarschijnlijk komt het door de volgende 4 punten.

Verrassingseffect

Omdat er beduidend minder links- dan rechtsbenige zijn moet de tegenstander altijd even wennen wanneer ze een linkspoot tegenkomen. Soms duurt dat gewenningsproces de volle 90 minuten en daarvan profiteert de man met de gouden linker wekelijks maximaal. Alle ballen op hem!

Balgevoel

Hoe doen die linkspoten het toch? Het lijkt wel alsof ze allemaal geboren worden met een Messiaans balgevoel. Hun dribbels zijn onnavolgbaar en ze raken de bal met zoveel souplesse. Iedereen staat te watertanden wanneer jij aan de bal bent.

via GIPHY

Alternatieve gedachten

Waar vroeger al je vriendjes de bal met rechts schoten hield jij stug vast aan je linkerbeen. Noem het hoe je het wilt, maar een tikkeltje eigenwijs is dat natuurlijk wel. Helemaal niets mis mee, want zo ben jij gewoon. Je denkt ‘out of the box’ en vindt bijzonder creatieve en geniale oplossingen. In het veld kan iedereen daarvan genieten.

Trainer houdt van je

Je hebt altijd een basisplek, want elke trainer heeft graag één of meerdere linkspoten op de linkerflank (back, middenveld of aanval). Dit vertrouwen, en de grote hoeveelheid speeltijd, hebben jou zoveel goed gedaan dat je inmiddels elke week dat vertrouwen terugbetaalt en de sterren van de hemel speelt.

Natuurlijk is het nóg beter als je tweebenig bent, want dan weet de verdediger helemaal niet wat hij met jou aan moet. Dybala snapt dat en heeft een wel heel bizarre methode gevonden om zijn zwakkere rechterbeen te trainen.