Waarom Liverpool de CL finale niet in het nieuwe thuisshirt zal spelen

Gisteren speelde Liverpool zijn laatste Premier League wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Brighton. Doordat ze die pot eenvoudig met 4-0 wonnen werd de vierde plek veilig gesteld en daarmee ook gegarandeerd Champions League volgend seizoen. Ze speelden deze wedstrijd in het nieuwe thuisshirt, iets wat je heel vaak ziet om de fans warm te krijgen om het shirt te kopen. Iedereen verwachtte daarom ook dat ze in dat nieuwe shirt tegen Real Madrid zouden spelen op 26 mei, maar dat gaat niet gebeuren.

Regels verbieden het

Er zijn eigenlijk twee redenen waarom Liverpool niet in het nieuwe thuistenue gaat spelen. Ten eerste heeft het te maken met UEFA regels, die clubs verplichten om aan de start van het seizoen door te geven welke tenues ze tijdens het toernooi willen gebruiken en daar kan niet in veranderd worden. Er lijkt echter iets bijzonders aan deze regel, want in het verleden is het meerdere malen voorgekomen dat een club het nieuwe tenue in de finale van de Europa League of Champions League droeg. Denk aan Ajax vorig jaar, Chelsea in 2008 en FC Bayern in 2010 en 2013.

De overeenkomst tussen die teams? Ze worden gesponsord door adidas en dat is toevallig ook de officiële sponsor van de UEFA clubcompetities. Liverpool mag het nieuwe tenue dus eigenlijk niet dragen omdat het van New Balance is en niet van adidas. Voor Nike en alle andere merken zou hetzelfde gelden trouwens.

Eigenlijk niet erg

Is het iets waar de leiding van Liverpool mee zit? Nou nee, want bij the Reds leeft het gevoel dat het juist goed is om in hetzelfde tenue te spelen als het tenue waarin je de route naar de finale afgelegd hebt. En daar zijn wij het eigenlijk ook wel mee eens.

Ongeacht welke tenues er gedragen gaan worden: wij kunnen niet wachten tot de Champions League finale. Wat we in ieder geval zeker weten is dat basketbal legende LeBron James voor Liverpool zal duimen, want dat kan hem bakken met geld opleveren. Hij heeft dit seizoen sowieso al heel veel verdiend door de goede prestaties van Klopp en zijn spelers. Hoe dat precies zit lees je hier.

Bron: Footy Headlines