Waarom Nadal te zien was bij de sfeeractie van Real Madrid tegen PSG

Nou, het Champions League geweld zit er deze week weer op. We zijn verwend met mooie wedstrijden, veel goals en uiteraard een prachtige atmosfeer bij elke wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd Real Madrid – PSG was er ook een gigantisch spandoek te zien met ‘Vamos Real!!!’. Op dat spandoek was een gigantische afbeelding van tennisser en Real Madrid-fan Rafael Nadal te zien, maar waarom juist hij?

Geniale sfeeractie

Het is natuurlijk niet de meest voor de hand liggende keuze om op een spandoek te plaatsen als je zoveel sterren in je team hebt, maar er zit een heel goede reden achter. Een geniale reden zelfs. De fans gebruikte Nadal namelijk om de tegenstander te pesten. PSG heeft in de clubgeschiedenis zes landskampioenschappen gewonnen, terwijl Nadal het toernooi Roland Garros (wat in Parijs gespeeld wordt) al 10 keer heeft gewonnen.

Het komt er dus op neer dat de fans van Real Madrid duidelijk wilde maken dat de club uit Parijs niets is vergeleken met het grote Madrid.  Daar is goed over nagedacht en daarom de complimenten aan de fans van Real Madrid! Toch was het niet lang na die gigantische banner 1-0 voor PSG, dus of Neymar en co er van onder de indruk waren betwijfelen. Uiteindelijk won de titelverdediger de wedstrijd nog met 3-1 via onder andere twee goals van Ronaldo.

Bij rust stond het 1-1 en we zouden eigenlijk wel willen zien hoe het er bij beide teams in de kleedkamer aan toe ging na zo’n heetgebakerde eerste helft. Gelukkig zijn er wel beelden van de Real Madrid kleedkamer tijdens de rust van de Champions League finale 2017. Die indrukwekkende beelden, inclusief speech van Zidane, kun je hier checken.