Om deze 6 redenen wil iedereen zo graag op ‘nummer 10’ spelen

Er zijn maar weinig nummers in het voetbal dat zo’n grote status hebben dan het nummer 10. Veel spelers die als de beste ooit worden gezien hadden dit nummer op hun rug of speelde op deze positie. De concurrentie voor deze positie is dan ook vaak heel groot, maar waarom wil iedereen zo graag achter de spits spelen? Wij hebben wel een vermoeden.

Vrijheid

Als nummer 10 speel je vaak in de ruimte die tussen de verdediging en het middenveld van de tegenstander ligt. Tenminste, als je een slimme nummer 10 bent. Zo heb je vaak geen directe tegenstander en dat voetbalt natuurlijk lekker.

Modo selección ?????

Een bericht gedeeld door James Rodríguez (@jamesrodriguez10) op

Veel balcontacten

Wanneer je team verzorgd voetbal speelt wordt een nummer tien zelden overgeslagen tijdens de aanval. En aangezien je waarschijnlijk ooit bent gaan voetballen omdat je het zo leuk vindt om de bal aan je voeten te hebben is dit de beste positie van allemaal.

Verdedigen geen must

Van alle middenvelders wordt verwacht dat ze verdedigend hun mannetje staan, maar een aanvallende middenvelder mag gerust een paar keer overslaan. Daar staat hij niet voor in het veld.

Goals ook geen must

Een bijzondere luxe is dat goals maken, in tegenstelling tot voor spitsen, ook geen échte must is. Een veelscorende nummer tien is natuurlijk wel een wapen, maar wanneer je niet verder komt dan een handjevol goals dan doet bijna niemand daar moeilijk over. Dat scheelt een hoop druk.

Uithalen

Je ontvangt de bal vaak op een plaats waar het leuk is om eens op goal te rammen. Iedereen houdt ervan om van afstand te schieten, dus dan sta je op 10 lekker.

Status

Er zijn zoveel legendarische nummers tien, waardoor het rugnummer een enorme status heeft gekregen. Wanneer je het shirt aantrekt ga je jezelf toch een beetje de Ronaldinho, Totti of Bergkamp van je team voelen.

Het komt helaas ook wel eens voor dat de nummer 10 van jullie eigenlijk helemaal niet zo geschikt is voor die positie. Zo’n ongeschikte aanvallende middenvelder herken je aan deze 6 tekenen.