Waarom Serie A spelers dit weekend met rode verf op hun gezicht speelden

Als je afgelopen weekend wat wedstrijden in de Serie A hebt gekeken is de kans groot dat jou iets is opgevallen aan de gezichten van veel spelers. Er zat namelijk rode verf op bij een groot aantal, waaronder De Ligt, De Vrij, Kluivert, enzovoorts. Wij zochten uit waarom ze dat deden en kwamen erachter dat de rode strepen op de wangen onderdeel waren van een social media campagne, waarbij men aandacht wil vragen voor geweld tegen vrouwen.

#unrossoallaviolenza

De hashtag die bij deze campagne hoorde was bovenstaande #unrossoallaviolenza, wat ‘een rode kaart tegen geweld’ betekent. Natuurlijk een zeer goede zaak dat er aandacht voor wordt gevraagd, maar in de reacties onder onderstaande posts vraagt men zich vooral af waarom de Serie A zich niet meer bezig houdt met het tegengaan van racisme in Italië.

View this post on Instagram

+3 #forzaroma💛❤️ #JK99

A post shared by Justin Dean Kluivert (@justinkluivert) on

De Italiaanse humanitaire organisatie WeWorld Onlus werkte samen met de spelersorganisatie en de Serie A om de campagne onder de aandacht te brengen en aangezien dit al het derde jaar achtereen is dat de spelers met rode verf op het gezicht spelen is de campagne wel een succes te noemen. De hoop van We World is nu natuurlijk dat de campagne nog meer support krijgt en dat de belangrijke boodschap doorgegeven wordt over de hele wereld.

Bron: Sport Bible