Waarom Serie A spelers afgelopen weekend met rode verf op hun gezicht speelden

Als je afgelopen weekend wat wedstrijden in de Serie A hebt gekeken is de kans groot dat jou iets is opgevallen aan de gezichten van veel spelers. Er zat namelijk rode verf op bij een groot aantal, waaronder sterspelers als Nainggolan, Kluivert, Ronaldo, enzovoorts. Wij zochten uit waarom ze dat deden en kwamen erachter dat de rode strepen op de wangen onderdeel waren van een social media campagne, waarbij men aandacht wil vragen voor geweld tegen vrouwen.

#unrossoallaviolenza

De hashtag die bij deze campagne hoorde was bovenstaande #unrossoallaviolenza, wat ‘een rode kaart tegen geweld’ betekent. Veel van de Serie A spelers postten dan ook een foto van hunzelf samen hun vrouwen en vriendinnen met deze hashtag.

De Italiaanse humanitaire organisatie WeWorld Onlus werkte samen met de spelersorganisatie en de Serie A om de campagne onder de aandacht te brengen en tot dusver is het antwoord van zowel de spelers als supporters overweldigend. De hoop van We World is nu natuurlijk dat de campagne nog meer support krijgt en dat de belangrijke boodschap doorgegeven wordt over de hele wereld.

Bron: Sport Bible