Waarom sommige spelers als Dybala volledig zwarte schoenen dragen

Als je tegenwoordig naar voetbalwedstrijden op televisie kijkt zie je om de voeten van voetballers bijna exclusief felle kleurtjes. Van knalgroen tot roze en van geel tot paars, geen kleur is te gek. Voor de merken die deze voetbalschoenen maken is het een logische keuze, want hierdoor vallen de schoenen lekker op en krijgen ze extra aandacht. Toch zie je zo af en toe ook nog een grote speler op volledig zwarte schoenen spelen, maar dat doen ze niet omdat ze het zo mooi vinden.

Zwarte voetbalschoenen

De meeste profvoetballers die op topniveau actief zijn hebben een contract met merken als Nike, adidas en PUMA. Daar hoort bij dat ze de laatste kleuruitvoeringen van de schoen moeten dragen en niet geheel toevallig hebben die bijna altijd een felle kleur. Deze voetballers dragen pas zwarte voetbalschoenen als het contract met het desbetreffende merk ten einde loopt en als ze in onderhandeling zijn met andere merken over een nieuw contract. We nemen even Dybala als voorbeeld.

⚽️

Een bericht gedeeld door Paulo Dybala (@paulodybala) op

Het contract van Dybala bij Nike is al een lange tijd geleden ten einde gekomen en omdat hij sinds die tijd verschillende schoenen test en onderhandelt met andere voetbalmerken over een contract mag hij de wereld niet laten zien op welke voetbalschoenen hij speelt. Vandaar dat hij op volledig zwarte voetbalschoenen speelt waarop het merk niet zichtbaar is. Zeker bij een speler als Dybala die bij Nike, adidas of PUMA een gigantisch contract in de wacht kan slepen is het belangrijk dat hij op zwarte voetbalschoenen speelt, zodat hij met alle partijen kan onderhandelen en het maximale eruit kan halen.

Op dit moment speelt hij trouwens op een blackout paar adidasjes met zijn eigen logo op de hiel, maar dat wil niet zeggen dat hij zeker bij adidas gaat tekenen. De afgelopen maanden heeft hij namelijk veel geswitched tussen adidas, PUMA en Nike. We zijn benieuwd bij welk merk deze soap gaat eindigen, want die duurt inmiddels al bijna net zo lang als GTST.

Conclusie: als je spelers met volledig zwarte voetbalschoenen ziet zonder een zichtbaar logo wil dat bijna zeker zeggen dat zijn contract bij het merk ten einde is en dat hij met andere merken praat over een contract, of met het huidige merk over een verbeterd contract. Niet omdat hij het zo mooi vindt dus.

Een reden waarom het zo lang duurt voordat Dybala officieel een contract tekent met adidas is omdat hij nauwkeurig test welke schoenen het beste bij zijn spel passen. Deze zomer droeg hij bijvoorbeeld al vier verschillende schoenen.