Waarom je in het team een ‘iedereen is tegen ons’ mentaliteit moet creëren

Je kent vast wel van die personen die denken dat iedereen tegen hem is. Mourinho is hier een mooi voorbeeld van. Een ‘iedereen haat ons’ mentaliteit klinkt misschien heel negatief, maar het kan jullie team juist tot nieuwe hoogtes laten stijgen en Mourinho weet dat als geen ander. Je kunt het daarom beter zo zien: is iedereen tegen jullie? Mooi. FourFourTwo sprak hierover met Bournemouth psycholoog Dan Abrahams. Zo creëer je die mentaliteit en zorg je ervoor dat het omgezet wordt in extra kracht.

Maak van het negatieve iets positiefs

Dit is het belangrijkste punt in dit verhaal. Ga op zoek naar iets negatiefs van buiten jullie club. Heeft een ander team iets negatiefs over jullie team of manier van spelen gezegd? Heb je een flinke woordenwisseling gehad met de tegenstander? Is jullie team benadeeld door de leiding? Gebruik deze negatieve punten dan om het team samen te brengen en extra kracht te geven. Geef het team het gevoel alsof iedereen tegen jullie is. ‘Iedereen haat ons, iedereen wil dat we verliezen’ is een boodschap die het team extra energie geeft.

Gebruik je belangrijkste spelers

Zorg ervoor dat de captain en de ervaren spelers de negatieve meningen van buitenaf versterken. Deze ervaren spelers worden het meest gerespecteerd en hebben het meeste invloed in de kleedkamer. Zij moeten de jongere spelers laten weten hoe negatief iedereen buiten de club over jullie is en dat het belangrijk is ‘om te laten zien hoe goed we echt zijn’.

Versterk het zelfvertrouwen

Om met deze mentaliteit goed te kunnen spelen hebben de spelers zelfvertrouwen nodig. Laat duidelijk weten wat de sterke punten van het team zijn en reflecteer dit naar individuen. Vertel ze hoe goed ze zijn en geef dat extra kracht bij door voorbeelden van hun beste momenten tijdens trainingen en wedstrijden aan te hale n. Door specifieke voorbeelden te gebruiken merken de spelers dat er oog voor hun is.

Creëer een gemeenschappelijk doel

Er is niets krachtiger dan een gevoel van gezamenlijkheid bij een club. Ga met z’n allen samenzitten en vraag wat het doel voor dit seizoen moet zijn. Dit mag behoorlijk ambitieus zijn. Zorg dat het opgeschreven wordt en speel met de gedachte dat andere teams in de competitie denken dat jullie niet goed genoeg zijn om deze doelen te behalen. Maar wat nog belangrijker is, is dat het team wordt duidelijk gemaakt dat deze doelen wél mogelijk zijn door hard te werken.

Verdedig andere spelers

Als iemand slecht heeft gespeeld mag daar natuurlijk wel iets van gezegd worden, maar hou dit zoveel mogelijk binnen de kleedkamer. Door publiekelijk een speler af te vallen kan zijn zelfvertrouwen een flinke deuk oplopen. Dit geldt trouwens ook als een speler of trainer van de tegenstander een van jouw spelers aanvalt. Verdedig je eigen spelers. Dit zorgt voor een versterkt teamgevoel.

Het klinkt soms misschien vrij paranoïde, maar dit is wel de manier waarop Mourinho al jaren zijn teams leidt. En dat is niet zonder succes gebeurt. Maak er dus iets positiefs van binnen het team en je zult zien dat het voor een gevoel van onoverwinnelijkheid zorgt.

Wist jij al lang dat deze mentaliteit het team juist versterkt? Dan schuilt er wellicht een toekomstig trainer in jou. Dit zijn de zes tekenen waaraan je herkent dat je later een trainer zult worden.