Dit is waarom Mkhitaryan bij Arsenal 2 verschillende rugnummers krijgt

De Sánchez – Mkhitaryan transfer soap zit er eindelijk op nadat beide clubs hun nieuwe aanwinst gisteren wereldkundig maakte. Manchester United deed dat op spectaculaire wijze en maakte in de video meteen duidelijk dat de Chileen het iconische rugnummer 7 zal gaan dragen. Dat nummer droeg hij ook al bij Arsenal, dus die plek kwam vrij in Londen. Een nummer dat niet lang beschikbaar bleef, want Mkhitaryan gaat dat nummer overnemen. Dat is echter niet het enige rugnummer wat hij kreeg bij Arsenal.

Waarom twee rugnummers voor één speler?

De Armeniër gaat namelijk twee rugnummers krijgen en we vroegen ons meteen af waarom. Het zit als volgt: tijdens Premier League wedstrijden gaat hij met nummer 7 op de rug spelen, maar in de Europa League zal hij met een ander rugnummer spelen. Het nummer 7 shirt is in de Europa League namelijk al gedragen door Sánchez en vanwege UEFA reglementen moet Mkhitaryan een ander rugnummer dragen in het restant van de Europa League. Wat dat rugnummer gaat worden is nog niet bekend, maar dat zal binnenkort door Arsenal gecommuniceerd worden.

Mocht je heel enthousiast zijn over deze transfer en zo snel mogelijk een Arsenal shirt willen bestellen met Mkhitaryan op de rug, dan is het wellicht verstandig om dus eventjes te wachten. Afgelopen zomer was er ook opvallend nieuws rondom een rugnummer bij een andere Premier League speler: Renato Sanches. Hij wilde met nummer 85 spelen, maar dat verzoek werd geweigerd. Hier lees je waarom.