Waarom de Udinese spelers tegen Lazio 11 verschillende shirts droegen

Clubs en hun sponsoren zijn tegenwoordig niet meer zo bang om te experimenteren met de shirts, maar wat Udinese flikte hebben we nog nooit eerder gezien. Zij stuurden hun spelers namelijk in 11 verschillende shirts (inclusief keeper) het veld op voor de wedstrijd tegen Lazio. Daar hebben ze dus ook toestemming voor gekregen van de voetbalbond en als je de reden achter dit initiatief (in samenwerking met Dacia) weet dan snap je vast wel waarom, want het heeft een hele mooie reden.

Elf shirts, elf goede doelen

Het betreft de shirts van de afgelopen seizoenen en elke speler heeft een andere aan. Het idee hierachter is dat elk shirt, van het 1993-1994 seizoen tot nu, na de wedstrijd geveild gaat worden om 11 goede doelen te steunen. Die goede doelen variëren van Virginia Yessica Sevilla’s doel om een familiehuis te bouwen voor de ouderen en gehandicapte kinderen tot Michela Bonan’s doel om een boek te publiceren over de oude fabrieken die in Udine zijn ontstaan.

Volgens de club’s website is het de eerste keer dat een dergelijk initiatief is genomen in deze sport en wat ons betreft mag zoiets best vaker gebeuren. Een uniek en geniaal idee. Ook credits naar de Italiaanse bond die dit goedgekeurd heeft, want een bond als de UEFA of FIFA wil nog wel eens lastig doen met betrekking tot reglementen over shirts.

In ander shirtnieuws: adidas heeft nog steeds geen WK 2018 tenues gelanceerd van Marokko. De reden hierachter lees je hier.