Waarom Jamie Vardy de laatste tijd zijn eigen CR7 voetbalschoenen koopt

Jamie Vardy is weer on fire. De laatste wedstrijden scoort hij er op los bij Leicester en ook tijdens de interlandperiode wist hij voor Engeland het net te vinden. Er viel echter iets op bij zijn laatste paar goals: hij speelde op oudere Nike CR7 Mercurials die hij zelf bij een lokale sportshop gekocht heeft. Maar waarom?

Jamie Vardy op Ronaldo kicksen

Nadat hij doorbrak met Leicester en zelfs Premier League speler van het jaar werd tekende hij een contract bij Nike en krijgt hij gewoon zijn kicksen van het merk. Geen reden om zelf schoenen te gaan kopen dus, maar het heeft allemaal te maken met de wedstrijd tegen Everton op 31 januari. Voor of tijdens die met 2-1 verloren pot scheurde de Mercurial Superfly V ‘Ice’ van Vardy namelijk. Nike bood daarna de nieuwe generatie Mercurial aan, maar Vardy was er geen fan van.

Sinds dat moment heeft Vardy er voor gekozen om het bij de vijfde generatie Mercurial Superfly te houden en zijn eigen voetbalschoenen te kopen. Waarom het dan de CR7 versie is geworden is ons niet helemaal bekend, maar waarschijnlijk heeft het te maken met het uiterlijk wat hij gewoon vet vindt. Of hij is een zware fanboy, kan natuurlijk ook.

Naar verwachting gaat hij het seizoen afmaken op deze schoenen en dat snappen we goed, want sinds de wissel heeft hij 6 goals gescoord in 9 wedstrijden. Waaronder deze beauty tegen West Brom. Het contract met Nike loopt overigens eind dit seizoen af. We zijn benieuwd wat er daarna gaat gebeuren.

Vorige week is de allernieuwste Nike CR7 Mercurial trouwens gepresenteerd. Alweer het zesde hoofdstuk (van de zeven) in de bijzondere reeks kicksen en misschien wel één van de vetste tot nu toe!

Bron: GiveMeSport