Dit is waarom de bizarre gele kaart voor Verratti volledig terecht was

Afgelopen weekend zagen we een aantal opmerkelijke dingen en daar was de bizarre gele kaart van Verratti er zeker één van. Hij had de bal aan de voet in de laatste linie met geen tegenstander om zich heen en toen besloot hij om op zijn handen en knieën te gaan zitten om de bal terug te koppen op keeper Trapp. Dat was al raar genoeg, maar toen de scheidsrechter een indirecte vrije trap tegen PSG én gele kaart aan de Italiaanse middenvelder gaf werd het pas echt opmerkelijk. Velen vroegen zich af waarom hij daar geel voor kreeg, maar het blijkt volledig terecht te zijn.

#Verratti ?

Een video die is geplaatst door We Love Football (@we_love_football) op

Bizarre gele kaart Verratti

Iedereen weet natuurlijk dat de keeper een bal niet in zijn handen mag pakken als hij ‘m met de voet teruggespeeld krijgt door een medespeler. Verratti dacht daar een slim trucje voor gevonden te hebben, maar wat blijkt: dat mag niet. Volgens de voetbalregels mag een speler geen trucjes gebruiken om de bal terug te spelen op de keeper, zoals het hooghouden van de bal om ‘m met het hoofd terug te spelen. Als dit gebeurt moet de speler een gele kaart krijgen. De scheidsrechter had er het volgende over te melden.

“De speler heeft opzettelijk de spelregels omzeild. Dit is bedriegerij, of de keeper de bal uiteindelijk oppakt of niet. De verdediger, Verratti in dit geval, moet dan gestraft worden voor onsportief gedrag. Hij gebruikt onjuiste middelen om de spelregels te omzeilen. Dit betekent dat ik een indirecte vrije trap en kaart moet uitdelen.”

Duidelijk. Daar komt ook nog eens bij dat er nul druk op Verratti stond en het feit dat Trapp de bal direct terugspeelde naar Verratti maakte de situatie nog opmerkelijker. Wij kunnen ons wel vinden in deze regel.

Leestip: Met deze 4 tips krijg je de scheidsrechter altijd mee

Bron: Joe.co.uk