Dit kun je verwachten van Zlatan’s sportmerk A-Z

Het is nog even wachten tot de lancering van Zlatan’s sportmerk A-Z, maar de verwachtingen zijn hooggespannen. Inmiddels hebben we al wat teasers gezien en wij denken te weten wat de eerste collectie van A-Z gaat worden.

Minimalistisch – De Zweedse kleding staat bekend om haar minimalisme. Geen gekke tierlantijntjes of poespas, maar met de focus op kwaliteit. Verwacht vooral veel zwart en wit. En vooral geen roze voor mannen.

Niet alleen voetbal – Wellicht dat iedereen tot op heden dacht dat Zlatan met uitsluitend voetbalkleding zou komen, maar dan heeft iedereen het mis. Het zal een sportmerk worden dat gedragen kan worden door verschillende soorten atleten, zo verraadt de tennisster (met Zlatan-stem) in onderstaande video.

Geen voetbalschoenen – Ga er maar niet vanuit dat A-Z met voetbalschoenen gaat komen. A-Z is niet uitsluitend een voetbalmerk en daarbij kost de ontwikkeling van een goede voetbalschoenen enkele jaren. Nike deed er 2 jaar over om een nieuwe Mercurial te ontwerpen, kun je nagaan hoeveel tijd een relatief klein merk als A-Z het zou kosten. Kleine kans dus.

Het merkteken – Nike heeft de swoosh en adidas de 3 strepen, het sportmerk van Zlatan zul je moeten gaan herkennen aan het streepje dat tussen de A en Z geschreven staat. Op de grote afbeelding hierboven zie je het streepje in het goud op de jack en in onderstaande foto zie je dat een van de shirts het merkteken zelfs groot op de borst krijgt.

zlatan a-z

Intense beleving – In reclame-uitingen verwachten we sterke quotes die het karakter van Zlatan, en zijn fans, beschrijven. Quotes waardoor sporters zich door gemotiveerd gaan voelen. Onderstaande video’s zijn teasers van Zlatan’s A-Z waarin je een paar mooie voorbeelden ziet van hoe het merk beleving gaat toevoegen aan hun producten.

Niet duur – Vermoedelijk gaat de collectie vriendelijk geprijsd zijn. Met de hashtag #itsnotaboutthegear wil A-Z en Zlatan zeggen dat kleding, duur of goedkoop, niet het verschil gaat maken. Dan zou het wel heel raar zijn als deze kleding toch erg duur blijkt te zijn.

Pure klasse – Wat we vooral verwachten is dat de sportkleding een hele sterke indruk gaat maken. Net als Zlatan zelf natuurlijk.

Op 7 juni gaan we er achter komen hoe de eerste collectie van Zlatan’s sportmerk A-Z eruit ziet, want dan is namelijk de release. Volg Never Offside op Facebook en wij zorgen dat jij als eerste op de hoogte bent!

Leestip: Zlatan bezorgt je kippenvel in deze gruwelijke reclame