Wat te doen als jij en je trainer een hekel aan elkaar hebben?

Een relatie tussen speler en trainer zou in een ideale situatie bestaan uit vertrouwen in elkaar, de bereidheid om voor elkaar te willen vechten en een gezonde dosis woordenwisselingen (positief óf negatief, zolang het opbouwend is). Helaas is dat niet altijd zo en botsen ze regelmatig met elkaar.

Het beste en meest recente voorbeeld is natuurlijk de kwestie Pogba vs. Mourinho. Gisteren dook er weer een video op waar de ongemakkelijkheid en haat aan elkaar vanaf straalt. Hieronder zie je de ‘extended version’ van 2 minuten mét geluid. Hierin is rond de 27 seconden te horen dat Mourinho zegt ‘Paul get out’ en na een minuut zegt de trainer tegen een collega dat ‘ie Pogba naar huis moet brengen.

Heel vervelend zo’n situatie, maar hoe kun je er het beste mee omgaan? Er zijn verschillende mogelijkheden, maar die hebben ook hun consequenties.

Negeren

Elkaar volledig negeren is misschien wel de makkelijkste optie, maar je schiet er eigenlijk helemaal niets mee op. Je laat elkaar dan wel met rust, maar de problemen worden niet opgelost en zolang jullie niet met elkaar praten zal hij ook geen beroep op jou doen bij wedstrijden.

Elkaar de tent uitvechten

Het lijkt erop dat Pogba en Mourinho hiermee bezig zijn. Regelmatig de confrontatie met elkaar opzoeken (ook via de pers) om op deze manier de ander in een kwaad daglicht te zetten. Hiermee kun je proberen de steun van je medespelers te krijgen, zodat je er met de meerderheid voor kunt zorgen dat je de trainer de club uit werkt. Als de spelers de kant van de spelers kiezen is het natuurlijk klaar voor de speler.

Hou het zakelijk

Oké, jullie weten dat jullie elkaars bloed wel kunnen drinken, maar snappen ook dat jullie belangrijk zijn voor het team. Laat die eindeloze gesprekken en ruzies die uiteindelijk toch geen nut hebben dan gewoon achterwege, doe wat er van elkaar verwacht wordt tijdens trainingen & wedstrijden en houdt het daarbij. Zo zijn jullie allebei nog nuttig voor het team, zonder veel met elkaar in aanraking te komen.

Zoek je heil ergens anders

Loopt het bijna altijd uit op ruzie, speel je nooit meer en heeft dat duidelijk te maken met de onderlinge haat, dan wordt het tijd om je conclusies te trekken en op zoek te gaan naar een ander team binnen de club óf een andere club.

Misschien kun jij het dus niet vinden met de trainer, maar heb je er wel eens aan gedacht hoe dat komt? Dit zijn 7 redenen waarom de trainer de pik op jou kan hebben.