Wayne Rooney verbreekt record & is United-topscorer allertijden

Het zat er al eventjes aan te komen, maar Wayne Rooney is sinds vandaag de topscorer allertijden van Manchester United. Met zijn 250e doelpunt ging hij het record van 249 goals van Sir Bobby Charlton uit 1973 voorbij. Een prachtige goal overigens die United een punt oplevert tegen Stoke. Het seizoen begon lichtelijk dramatisch voor Rooney na een tegenvallend EK en hij kreeg bakken met kritiek te verduren vanuit de Engelse pers en supporters. Deels terecht omdat hij niet goed speelde, maar van de andere kant moet je een legende als Rooney het verdiende respect tonen. Respect dat hij nu voor altijd zal krijgen als ultieme United-legende.

Record Rooney

In augustus 2004 kocht United de 18-jarige Rooney weg bij Everton, nadat de Engelsman een transferverzoek had ingediend. De transfer kwam er en het bleek een match made in heaven. Bij zijn debuut op 28 september in de Champions League tegen Fenerbahçe scoorde hij meteen drie maal in de met 6-2 gewonnen wedstrijd. Vervolgens bleef Wayne scoren in het shirt van United, met als absolute hoogtepunt de omhaal tegen Manchester City.

Ruim 12 jaar na zijn debuut heeft hij dus eindelijk het felbegeerde record in handen, waarmee hij voor altijd in de boeken gaat als topscorer allertijden voor the Red Devils. Totdat iemand anders het verbreekt natuurlijk, maar dat zien we niet zo snel gebeuren.

Leestip: Engelse supercomputer voorspelt de eindstand van de Premier League

Foto: Wallpapersdsc.net