We Are Buzzers maakt epische docu over voetbal’s grootste oplichter ‘Kaiser’

Rio de Janeiro in de jaren ’80. Er is één koning in de stad, hij heeft een matje, swag en een nep ID om het te bewijzen. We hebben het dan over Carlos Henrique Raposo, ook wel bekend als Kaiser en de grootste oplichter die het voetbal ooit gekend heeft. Als kind had hij de droom op profvoetballer te worden, maar hij had één probleem: hij kon niet goed voetballen.

Docu: Kaiser

Zijn gebrek aan talent weerhield hem er echter niet van om zijn droom na te jagen, want hij had andere manieren om te krijgen wat hij wilde. Kaiser werkte zich door goed te netwerken en te liegen op tot ‘sterrenspits’, kleedkamer-fixer, party host voor supersterren en een ware seksverslaafde. Op deze manier wist hij 26 jaar actief te zijn als profvoetballer, zonder ook maar een bal geraakt te hebben.

Het is zonder twijfel één van de beste en meest vermakelijke voetbalverhalen ooit en het is nu prachtig in beeld gebracht door We Are Buzzers. Deze docu verkent de wilde wereld van Kaiser, de grootste oplichter in sport aller tijden. Hij doet zelf zijn verhaal en Braziliaanse sterren als Zico, Carlos Alberto, Bebeto, Ricardo Rocha en Renato Gaucho komen aan het woord. De trailer is al episch.

Pas dachten we nog dat de Amazon docu-serie over het kampioensjaar van City de voetbaldocu van het jaar ging worden, maar daar hebben we nu onze twijfels over. Dit wordt een feest om naar te kijken. De docu is in april in première gegaan bij het Tribeca Film Festival 2018 en zal nu te downloaden zijn.

Mocht je nu al het bijzondere voetbalverhaal van Kaiser willen weten, dan kun je hier ons artikel over de oplichter lezen.

Bron: We Are Buzzers