Wedkantoren geven flinke odds (10,5x je inzet) voor nipte zege Ajax op AZ

De voorlaatste speelronde van het jaar staat op het programma. In een week tijd is de spanning helemaal teruggekeerd in de top van de Eredivisie, met als climax de wedstrijd tussen AZ en Ajax aanstaande zondag. AZ speelt al het hele seizoen fris voetbal en bij Ajax is al het chagrijn in één week tijd als sneeuw voor de zon verdwenen. Beide ploegen staan op 35 punten, dat zijn slechts 5 punten op koploper PSV, en zullen dus met zelfvertrouwen naar de topper toewerken.

Wat ons betreft valt er niet een échte favoriet voor deze wedstrijd aan te wijzen. Toch denken wedkantoren dat de Amsterdammers het meeste kans maken op 3 putnen. Ze keren slechts tweemaal je inleg uit bij een overwinning van Ajax. Een overwinning voor AZ sluiten ze overigens zeker niet uit met een odd van 3.45. Een gelijkspel levert nog het meest  op: 3.65. Geen odds om bijzonder hoge winsten mee te behalen.

It’s time to focus on AZ ? #azaja

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

Hoge winsten nipte zege Ajax

Gelukkig zijn er altijd nog andere manieren om ook uit deze wedstrijd een interessant slaatje te slaan. Door een specifieke uitslag te voorspellen bijvoorbeeld. Wanneer je op de betpagina van deze wedstrijd kijkt zie je dat een nipte 0-1 overwinning voor Ajax tot maar liefst 10,5 x je inleg op kan leveren. Zo maak je van een tientje al mooi €105. De odds voor 1-2 zijn met bijna 9.0 even interessant.

Winst AZ nóg interessanter

Zoals we eerder al aangaven werden de kansen voor AZ wat lager ingeschat dan die voor Ajax. Gokken op een 1-0 voor AZ is dan vanzelfsprekend nog interessanter. Dat kan je tot wel 14,25 x je inzet opleveren. Mocht de wedstrijd hetzelfde eindigen als in 2013 dan kan die 3-2 voor AZ je zelfs tot 26,5 keer je inzet opleveren.

Gelijkspel

Wat verder nog opvalt is dat een 0-0 gelijkspel bijna evenveel oplevert als 1-0 voor AZ of een 2-2 gelijkspel. Maar liefst 13,25 x je inzet. Een 1-1 is daarentegen weer minder interessant dan zowel een minimale overwinning van AZ of Ajax.

Op basis van de odds kun je concluderen dat een torenhoge favoriet niet bestaat morgenmiddag. Gelukkige bieden deze wedstrijden wel kansen op hoge odds die ook nog realistisch zijn. Als je alle odds voor AZ – Ajax wilt zien dan moet je hier zijn.